2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji no divstāvu dzīvojamās mājas noņēma vēja atrautu jumta kori

Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji no divstāvu dzīvojamās mājas noņēma vēja atrautu jumta kori

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. janvāra plkst. 6.30 līdz 21. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 12 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 18.55 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Asteru ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī nostrādāja dūmu detektors. Ugunsdzēsēji glābēji noskaidroja, ka sadūmojums dzīvoklī nāk no ventilācijas sistēmas, tāpēc pārmeklēja visus zemāk esošos dzīvokļus līdz konstatēja, ka otrā stāva dzīvokļa vannasistabā dega veļas mašīna un uz tās esošie sadzīves priekšmeti 5 m2 platībā. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 20.28. 

VUGD atgādina, ka visos mājokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par mājoklī izveidojušos sadūmojumu. Nereti tieši kaimiņi sadzird dūmu detektora signālu un zvana uz 112. Šāda savlaicīga reakcija ļauj izglābt dzīvības un samazināt ugunsgrēka platību un tādējādi arī tā radītos zaudējumus.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma piecus izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Pēcpusdienā Ganību ielā Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji no divstāvu dzīvojamās mājas jumta noņēma vēja atrautu jumta kori. Vakarā Jelgavas novada Zaļeniekos divstāvu dzīvojamai mājai vējš atrāva jumta skārda loksni, kuru ugunsdzēsēji glābēji demontēja. Bauskas novada Mūsā trīsstāvu dzīvojamai mājai ugunsdzēsēji glābēji demontēja vēja atrautu jumta skārda gabalu. Jelgavas novada Glūdas pagastā un Aizkraukles novada Zalves pagastā  koks bija nokritis uz ceļa braucamās daļas. Ugunsdzēsēji glābēji kokus sazāģēja un brauktuvi atbrīvoja. 

Ventas ielā Jēkabpilī divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 139 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 119 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru