2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils reģionālā slimnīca attīsta gastroenteroloģijas pakalpojumu (FOTO)

Piektdien Jēkabpils reģionālajā slimnīcā notika preses konference par endoskopijas pakalpojuma attīstību ārstniecības iestādē. Pirms preses konferences bija iespēja apskatīt atjaunotās endoskopiju kabineta telpas stacionāra 2.stāvā. Preses konferencē piedalījās Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova, valdes loceklis Renārs Putniņš un Gremošanas slimību centra "Gastro" valdes priekšsēdētājs Ivars Tolmans.

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valde un SIA “Gremošanas slimību centrs “GASTRO”” parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz kopīgiem spēkiem un līdzekļiem, apvienojot savus esošos resursus, nodrošināt SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” pacientiem gastroenteroloģijas pakalpojumus, tajā skaitā – gastrointestinālo endoskopiju ambulatorajiem, dienas stacionāra un stacionāra pacientiem; funkcionālos izmeklējumus, kā arī nodrošinot ārstu gastroenterologu konsultācijas, tādējādi nodrošinot reģiona iedzīvotājiem pieejamāku un kvalitatīvāku pakalpojumu, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule. 

Jēkabpils slimnīcas valde izteica īpašu pateicību arī dr.Jurim Kozulam par pacientiem visā valstī grūti pieejamo endoskopijas pakalpojumu nodrošināšanu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. 
Tāpat SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sadarbībā ar “GASTRO” plāno attīstīt slimnīcas pacientiem tādus jaunus pakalpojumus kā endoskopiskā, retrogrādā holecistopankreatogrāfija (ERHP), endoskopiskā ultraosonogrāfija (EUS), kapsulas endoskopija, augstas izšķirtspējas barības vada manometrija un anorektālā manometrija, 24h p-H metrijas izmeklējumu ar imedances mērījumu, u.c.pakalpojumus. 

Gastroenteroloģijas pakalpojumi Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tiek nodrošināti pilnībā atjaunotās, plašās, darbiniekiem un pacientiem ērtās telpās. Telpas atjaunotas par Latvijas Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna īstenošanas ietvaros saņemto finansējumu vairāk nekā 100 tūkstošu apmērā. 

Kā ziņots, pilnībā pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa, paplašinātas Hemodialīzes nodaļas un aptiekas noliktavas telpas.

Projekta īstenošanā ieguldīti vairāk nekā pieci miljoni eiro. No tiem trīs miljoni eiro ieguldīti infrastruktūras uzlabošanā un vairāk nekā divi miljoni - medicīniskā aprīkojuma iegādē.
Slimnīcā norit arī pērn uzsāktie rekonstrukcijas darbi Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2020.gadā SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" strādāja ar 14,1 miljona eiro apgrozījumu un 73 311 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Jēkabpils novada pašvaldībai.

Foto: Radio1.lv un Jēkabpils reģionālā slimnīca

Atstājiet komentāru