2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Ugunsdzēsēji glābēji noceļ no akmens Daugavā pie Jēkabpils cilvēku un nogādā krastā

Ugunsdzēsēji glābēji noceļ no akmens Daugavā pie Jēkabpils cilvēku un nogādā krastā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. oktobra plkst. 6.30 līdz 13. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – četrus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 19.52 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī upē Daugava uz akmens, 15 metrus no krasta, atrodas cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.19 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Brīvība ielā Dobelē vienstāva dzīvojamā mājā, nepareizi kurinot apkures krāsni, bija radies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji ar dūmu ventilatora palīdzību izvēdināja telpas, kā arī pārbaudīja pārējās telpas. 

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 37 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru