2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils novada Pašvaldības policija iesaistīsies ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolē

Jēkabpils novada Pašvaldības policija iesaistīsies ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolē

Jēkabpils novada Pašvaldības policija iespēju robežās ir gatava iesaistīties ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolē, informē policijas priekšnieks Indulis Surkulis.

Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto ierobežojumu kontroli vietējā policija nodrošina sadarbībā ar Valsts policiju (VP). Policisti pārbauda tirdzniecības vietas, sabiedrisko transportu, veic citus kontroles pasākumus.

Surkulis stāstīja, ka biežākie pārkāpumi saistīti ar distances neievērošanu, iepriekšējā ārkārtējās situācijas periodā fiksēti arī pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumi, īpaši no jauniešu puses. "Mēs esam tālu no lielpilsētas, cilvēki ir nedaudz paklausīgāki," pārliecināts policijas priekšnieks.

Viņš arī norādīja, ka pašvaldības policijas kapacitāte ir mazāka nekā VP, taču savu iespēju robežās pašvaldības likumsargi ir gatavi iesaistīties ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolē. Surkulis stāstīja, ka pašlaik policijā ir 15 darbinieku, taču, ņemot vērā administratīvi teritoriālo reformu, nākamgad policistu skaitu paredzēts palielināt līdz 25.

Policijas priekšnieks arī cer, ka problēmas nesagādās prasība vakcinēties, un visi esošie darbinieki, kas līdz šim nav saņēmuši poti pret Covid-19, to izdarīs un varēs darbu turpināt.

Arī Bauskas novada Pašvaldības policija gatava nodrošināt kontroles pasākumus sadarbībā ar VP.

Jau ziņots, ka saistībā ar augsto Covid-19 izplatību valstī uz trim mēnešiem paredzēts izsludināt ārkārtējo situāciju. Ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 ierobežojumu kontrole notiks plašākā mērogā, procesā iesaistot dažādas kontrolējošās iestādes, žurnālistiem paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš nenoliedza, ka Krīzes vadības padomes sēdē daudz tika runāts par kontroles pasākumiem pēc jauno ierobežojumu ieviešanas. Valdības sēdē piedalījies arī VP priekšnieks Armands Ruks, kurš apliecinājis, ka kontroles pasākumi tiks veikti ne tikai ar zibakcijām, bet arī citos veidos un iesaistot plašākas kontrolējošās iestādes.
Ārkārtējās situācijas laikā tikšot mobilizētas ne tikai pašvaldības policija, bet arī citas iestādes, tostarp, arī Veselības ministrijas iestādes.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru