2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils novadā VUGD sakārto brauktuvi pēc satiksmes negadījuma un dzēš kūlas ugunsgrēku

Jēkabpils novadā VUGD sakārto brauktuvi pēc satiksmes negadījuma un dzēš kūlas ugunsgrēku

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 32 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl seši izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Piektdien plkst. 10.36 Jelgavas un Elejas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Eleju, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva koka dzīvojamās mājas jumts 100 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 12.17. 

Sestdien plkst. 17.50 Aizkraukles un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Maurēnu ielu Aizkrauklē, kur četrstāvu dzīvojamās ēkas otrā stāva dzīvoklī gruzdēja matracis 2 m2 platībā. No dzīvokļa evakuējās viens cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.14.

Sestdien plkst. 21.06 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dobeles novada Bēni, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts 60 m2 un istaba 12 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 02.03.

 VUGD aicina iedzīvotājus uzlabot sava mājokļa ugunsdrošību, tajā uzstādot dūmu detektoru, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par izveidojušos sadūmojumu, un privātmājas papildus nodrošinot ar ugunsdzēsības aparātu, pirms apkures sezonas veicot dūmvadu tīrīšanu, reizi demsit gados veicot elektoinstalāciju pretestības mērījumus, kā arī ievērojot drošības noteikumus, kurinot apkures ierīces, rīkojoties ar atklātu liesmu un elektroierīcēm!

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē piedalījās vairāku ceļu satiksmes negadījumu seku likvidēšanas darbos. Piektdien pēcpusdienā Jēkabpils novadā uz autoceļa Aizkraukle – Jēkabpils pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnu akumulatora klemmes un sakārtoja brauktuvi. 

Sestdien plkst 16.45 Elejas un Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma vieglajā automašīnā atradās divi cilvēki, no kuriem viens bija iespiests. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību cilvēku atbrīvoja. Pēc nodošanas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, viņi konstatēja cilvēka nāvi. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 18.13. 

Svētdien plkst. 15.50 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Mežotnes pagastu, kur dega vienstāva neapsaimniekotas ēkas jumts 240 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 21.34 un tajos piedalījās seši Bauskas daļas ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām.

Piektdien Bauskas novada Iecavas pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka, sākoties apkures sezonai, jāveic dūmvadu attīrīšana no sodrējiem. Tiem sadegot, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas ietekmē dūmvada izturību un rada plaisas, pa kurām dzirsteles var nokļūt ēkas konstrukcijās, izraisot postošus ugunsgrēkus. 

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros piektdien Jēkabpils novada Rites pagastā dega sausā zāle 300 m2 platībā, Romas ielā Jelgavā vienstāva dzīvojamā mājā dega elektrības vadi 0,5 m2 platībā, Raudas ielā Tukumā trīsstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega starpstāvu pārsegums 0,5 m2 platībā. Savukārt, sestdien Nameja ielā Jēkabpilī dega atkritumi konteinerā 2 m2 platībā un Slimnīcas ielā Jēkabpilī dega sausā zāle 3 m2 platībā. Svētdien Atmodas ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva balkonā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā, Bauskas novada Brunavas pagastā dega meža zemsedze 10 m2 platībā, Brīvības ielā Jēkabpilī un Miezītes ceļā Jelgavā dega lapu kaudze 10 m2 platībā, Jēkabpils novada Vīpes pagastā dega pirts 20 m2 platībā, Kooperācijas ielā Dobelē dega kūpinātava 0,3 m2 platībā. Naktī no svētdienas uz pirmdienu Jelgavas novada Elejā četrstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. 

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 189 izsaukumus – 72 uz ugunsgrēku dzēšanu, 75 uz glābšanas darbiem, bet 45 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru