2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Izglābts Jēkabpils novadā Salas pagastā purvā apmaldījies cilvēks

Izglābts Jēkabpils novadā Salas pagastā purvā apmaldījies cilvēks

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar plkst. 09.04 VUGD saņēma informāciju, ka tirdzniecības ēkas telpās Pionieru ielā Bauskā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iekārtā deg elektrības vadi 0,2 m2 platībā. Nostrādājot automātiskajai ugunsgrēku atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmai, pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no telpām bija evakuējušies 13 cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 09.33 un tajos piedalījās Bauskas daļas ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām.

Plkst. 13.00 Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur dega dārza māja pilnā 30 m2 platībā. 

Plkst. 20.10 VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Salas pagasta purvā ir apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas signālu un sazinoties telefoniski, tika noskaidrota aptuvenā cilvēka atrašanās vietā. Apmēram 2.5 km attālumā no ieejas purvā ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kurš vairs pats saviem spēkiem nevarēja paiet, izveda viņu ārā no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābšanas darbi noslēdzās pēc nepilnām trijām stundām, plkst. 22.46.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 45 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet vēl deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru