2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī, Nameja ielā, krītot lūzušam kokam, bojāts balkona apšuvums (FOTO, VIDEO)

  • 02 septembris 2021 --

Jēkabpilī pie ēkas Nameja ielā 16 šodien lūzis koks un krītot uzgāzies daudzdzīvokļu ēkai, bojājot balkona apšuvumu. Mājas iemītnieki bija izsaukuši ugunsdzēsējus un glābējus, kas koku sazāģēja.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada Pilsētvides departamenta direktors Raits Sirmovičs sacīja, ka koks lūzis, jo tā saknes izpuvušas, lai gan stumbrs vēl stiprs. Raits Sirmovičs piebilda, ka šāda problēma Jēkabpilī pilsētas Daugavas kreisajā krastā kokiem esot samērā bieži novērota, to veicinot dolomīta kārtas augsnē, kas neļauj saknēm pilnvērtīgi attīstīties.

Raits Sirmovičš sacīja, ka lūzušā  koka atliekas piektdien novāks SIA “JK Namu pārvalde” brigāde un bojātais balkona apšuvums tiks atjaunots.

Komentāri (0-2/2)

  • jēcis
    03.09.2021 15:12
    pilnīgi piekrītu, koki aug pat uz klintīm un sakņu sistēma iztur tādus apstākļus...te jau drīzāk varēja teikt ka suņi tik stipri apčurāja, ka koks nopuva!!! :D pirms izveidoja pilsētu, te taču meži bija, dolomīts arī...un sadzīvoja...tad jau visam Daugavas krastam jābūt plikam!
    visas Eiropas pilsētas tiek apzaļumotas, gan lai būtu ko elpot, gan lai būtu noēnojums....pie mums tik uztaisa tuksnesi, ka pie nedaudz saulainām dienām vairs nav kur glābties, kā tuksnesī!!!
  • Krauklis
    02.09.2021 20:47
    To "dolomīta kārta" saucās - automašīnas! Visas koka saknes nobraukātas, rezultātā skņu trupe un koks izgāzās. Visa Jēkabpils ir uz dolomīta un koki ar vesalām saknēm aug un negāžas.

Atstājiet komentāru