2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī Krustpils pusē atvērta pirmā ģimenes ārsta prakse

Jēkabpilī Krustpils pusē atvērta pirmā ģimenes ārsta prakse

Jēkabpilī, pilsētas Krustpils daļā ģimenes ārsta prakses vietu atvēris un valsts apmaksātos ģimenes ārsta pakalpojumus no aprīļa sniedz ģimenes ārsts Jurijs Jermaks. Šī ir pirmā ģimenes ārsta prakses vieta Krustpils pusē, kas dod iespēju iedzīvotājiem mediķi apmeklēt tuvāk savai dzīvesvietai.

Sarunā ar “Ceturtdiena” dr. Jermaks pastāstīja, ka ir absolvējis Rīgas Stradiņa universitāti, viņam ir ne tikai ģimenes ārsta pieredze, strādājot Rīgā Vecmīlgrāvī un Valmierā, bet arī pieredze menedžmentā, strādājot farmācijas kompānijā kā vadītājam.  Dr. Jermaks teic, ka ģimenes medicīnas joma ir saistoša ar iespēju pacientam būt līdzās, palīdzēt un novērot viņa veselību “no dzimšanas līdz mūža labākajiem gadiem”. Ģimenes ārsts, nosūtot pacientu pie speciālistiem un apkopojot informāciju redz kopainu un, vadoties no tās, spēj efektīvi palīdzēt pacientam.

Dr. Jurijs Jermaks uzsver, ka medicīna, neapšaubāmi ir zinātne, bet tā ir arī māksla atrast pareizo risinājumu katram konkrētajam pacientam. Iespējams, tieši tāpēc vesturiski daudzi slaveni ārsti, piemēram,  Hipokrāts,  Avicenna, Džons Kītss, Antons Čehovs, Tomass Kampions, kā arī no latviešu vidus – Jānis Liepiņš, bija arī filozofi, mākslinieki vai rakstnieki.
 
Nacionālais veselības dienests informē:

No 2021. gada 1. jūlija ģimenes ārstes Irēnas Kudiņas praksi pārņem ģimenes ārsts Jurijs Jermaks. Ārstes pacientu sarakstā reģistrētās personas tiek pārreģistrētas pie Jurija Jermaka. Prakses adrese Palejas iela 9-18, Jēkabpils, tālr. 23772033. Pacienti vienoties par reģistrāciju var arī ar citu ģimenes ārstu, kuram ir līgums ar valsti par primārās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu un apmaksu. Saraksts pieejams dienesta mājaslapas www.vmnvd.gov.lv sadaļā Veselības aprūpes pakalpojumi >  Ģimenes ārsti > Ģimenes ārsti atbilstoši teritorijām. Jautājumu gadījumā sazinieties ar Nacionālā veselības dienesta Zemgales nodaļu, tālr. 63027249, e-pasta adrese: zemgale@vmnvd.gov.lv


Dr. Jurija Jermaka prakses vietas adrese:
Palejas iela 9-18, Jēkabpils, LV-5202

Prakses kontakttālrunis: 23 772 033

e-pasts: dr.jermaks@gmail.com

interneta vietne (tapšanas stadijā): www.jusuarsts.lv

Atstājiet komentāru