2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Saslimšana ar Covid-19 strauji izplatās: Jēkabpilī trešdien reģistrēti 26 saslimšanas gadījumi, Krustpils novadā - 38

Saslimšana ar Covid-19 strauji izplatās: Jēkabpilī trešdien reģistrēti 26 saslimšanas gadījumi, Krustpils novadā - 38

Saslimšana ar Covid-19 strauji turpina izplatīties Jēkabpilī un Krustpils novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija (SPKC).

Jēkabpilī no 1. līdz 3.decembrim ar koronavīrusu Covid-19 saslimuši 36 cilvēki, savukārt divu nedēļu jeb 14 dienu laikā Jēkabpilī reģistrēti 68 saslimušie, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 26 saslimšanas gadījumi, bet kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 260 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 71 saslimšanas gadījums ar Covid-19, tajā skaitā 38 saslimšanas gadījumi reģistrēti pēdējās diennakts laikā. Straujš saslimušo skaita pieaugums saistīts ar infekcijas perēkli pansionātā “Jaunā muiža”. Savukārt kopumā šeit reģistrēts 91 gadījums. Krustpils novadā pansionātā “Jaunā muiža” turpinās pacientu testēšana un tas nozīmē, ka saslimušo skaits var pieaugt.

Aknīstes novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēts 36 saslimšanas gadījums, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā - seši, bet kopumā - 105.

Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, pēdējās diennakts laikā reģistrēti desmit gadījumi. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 38.

Viesītes novadā atgriezusies infekcija Covid-19 un patlaban šeit ir līdz pieci saslimušie. Jau ziņots, ka kādu laiku Viesītē netika reģistrēti jauni saslimšanas gadījumi, bet iepriekš saslimušie visi bija izveseļojušies. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 reģistrēti līdz pieci saslimšanas. Savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 19 cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban ar Covid-19 saslimušas 6 personas, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā – viena, savukārt kopumā šeit saslimuši 14 cilvēki.

Kokneses novadā saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo divu nedēļu laikā saslimušas 6 personas, viens saslimšanas gadījums reģistrēts pēdējās diennakts laikā. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 15 saslimšanas gadījumi.

Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušas 13 personas, tajā skaitā viens saslimšanas gadījums reģistrēts pagājušajā diennaktī. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 49 saslimušie ar Covid-19.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 23 cilvēki, 3  saslimšanas gadījumi reģistrēti pagājušās diennakts laikā.  Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēts 51 gadījums.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 28 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā 5 salimšanas gadījumi reģistrēti pēdējās diennakts laikā. Savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 58.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 14 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti divi saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 76 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir 12 personas.  Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 40 personas.

Vārkavas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 930 Covid-19 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā 55% reģistrēti Rīgā un Daugavpilī, bet salīdzinoši straujš saslimstības kāpums bijis arī Latgalē kopumā un Pierīgā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 396 jauni inficētie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 3317 cilvēki.

Daugavpilī ir reģistrēti 137 jauni saslimušie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 859 iedzīvotājus.

Arī Rēzeknē aizvadītajā diennaktī reģistrēti 26 jauni saslimušie, bet Rēzeknes novadā - 13 inficētie, pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaitam augot attiecīgi līdz 137 cilvēkiem Rēzeknē un 50 cilvēkiem Rēzeknes novadā.

Ķekavas novadā aizvadītajā diennaktī konstatēti 23, bet Mārupes novadā - 18 jauni inficētie. Pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaits attiecīgi ir sasniedzis 176 cilvēkus Ķekavas novadā un 154 cilvēkus Mārupē.

Krāslavas novadā, kā arī Daugavpils novadā ir reģistrēti 16 jauni saslimušie, Ogres novadā - 14, Jūrmalā - 13, bet pa 12 jauniem saslimušajiem - Jelgavā un Salaspils novadā. Virknē citu pašvaldību aizvadītajā diennaktī reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 3317, Daugavpilī - 859, Jelgavā - 353, Jūrmalā - 213, Ķekavas novadā - 176, Mārupes novadā - 154, Rēzeknē - 137, Salaspils novadā - 115, kā arī Salacgrīvas novadā - 111 iedzīvotāji.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2019.gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 395,1 gadījums.

23 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, bet deviņās tiek pārsniegts par 50%.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotāju pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, visaugstākais tas ir Salacgrīvas, Varakļānu, Aknīstes un Krustpils novadā, Daugavpilī, Mārupes un Ķekavas novados, Jelgavā, kā arī Auces novadā.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kas ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem 175 ir vecāki par 70 gadiem, 163 - vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet 158 - vecumā no 40 līdz 49 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Komentāri (0-2/2)

  • Skolnieciņš no svētezera
    04.12.2020 18:37
    Gan ar sniegiem, gan ar saliem ir atnākusi ziema. Zemi klāj balts sniegs. Āra valda aukstums. Taču kovid-19 (covid-19) sērga negrasās atkāpties no mūsu Tēvzemes robežām. Tāpēc lūgsim visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu! Ar izstieptām rokām uz klaja lauka lūgsim Pērkonu, lai Pērkons padzen kovid-19 sērgu prom no mūsu mīļās zemītes. Lūgsim Pērkona aizsardzību sev un savai valstij. Aizlūgsim Pērkonu par mūsu tautu. Lai Pērkons palīdz mums pārvarēt kovid-19 krīzi! Lai Pērkons ir ar mums! Lai slavēts Pērkons mūžīgi mūžos!
    Ar Pērkona viedumu, Skolnieciņš no svētezera [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #LatvjuDievi #Pērkons #veselība #drošība #spēks #LatvjuDievuSvētība #svētezers #pagāni #Skolnieciņš #saticība
  • Skolnieciņš no svētmeža
    04.12.2020 18:36
    Ir pienākusi saltā ziema. Zeme ir apsnigusi. Ziema rit visā savā krāšņumā. Tomēr kovid-19 (covid-19) sērga negrib piekāpties. Sasirgušo skaits ikdienu pieaug. Par spīti sliktajai saslimstības statistikai, saglabāsim sirdī mieru un ticību labajam. Iedegsim zaļu svecīti uz palodzes par godu Dabas Mātei. Regulāri vēdināsim savas dzīvojamās telpas. Lūgsim Dabas Mātes viedumu un aizsardzību! Lai Dabas Mātes svētība ienāk katrā namā un pagalmā! Dabas Māte ir mūsu Radītāja, viņa uzklausīs katru mūsu lūgšanu. Ticēsim Dabas Mātei, lai ticība Dabas Mātei kalpo mums par bruņām un vairogu kovid-19 sērgas laikā! Būsim saticīgi. Dzīvosim draudzīgi. Lai Dabas Māte ir ar mums! Lai slavēta Dabas Māte mūžīgi mūžos!!!
    Ar Dabas Māte viedumu, Skolnieciņš no svētmeža [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #LatvjuDievi #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #veselība #spēks #saticība #drošība #svētmežs #pagāni #Skolnieciņš

Atstājiet komentāru