2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī reģistrēti vēl pieci jauni Covid-19 gadījumi, pirmo reizi saslimšana konstatēta Aknīstes novadā

Jēkabpilī reģistrēti vēl pieci jauni Covid-19 gadījumi, pirmo reizi saslimšana konstatēta Aknīstes novadā

Jēkabpilī ceturtdien, 29. oktobrī atklāti vēl pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, bet pirmo reizi saslimšana konstatēta Aknīstes novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija. 

Savukārt pēdējo 14 dienu jeb divu nedēļu laikā no 16. līdz 29.oktobrim Jēkabpilī kopējais saslimušo skaits ir 53 cilvēki. Bet kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēts 91 saslimšanas gadījums ar Covid-19, šajā skaitā ietilpst gan patlaban saslimušie, gan jau izveseļojušies. 

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 reģistrēta Aknīstes novadā, tā kā šeit saslimušo skaits patlaban nepārsniedz piecas personas, tāpēc SPKC detalizētāku informāciju nesniedz. Līdz ar to patlaban saslimšana ar koronavīrusu  ir konstatēta visos bijušā Jēkabpils rajona teritorijā izveidotajos novados.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 12 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā trīs saslimšanas gadījumi reģistrēti ceturtdien. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 15.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti seši saslimšanas gadījumi ar Covid-19.  Savukārt kopumā oktobrī šeit reģistrēti astoņi gadījumi.

Viesītes novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimšanas gadījumu skaits nepārsniedz  piecus cilvēkus, līdz ar to SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši mazāk kā pieci cilvēki, savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis septiņus cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz.

Kokneses novadā saslimušo skaits ar Covid-19 nepārsniedz piecas personas, līdz ar to precīzs inficēto cilvēku skaits netiek minēts.

Aizkraukles novadā kopējais saslimušo skaits ar Covid-19 pēdējo14 dienu laikā nepārsniedz piecas personas, tāpēc detalizētāka informācija par saslimušo skaitu netiek sniegta. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 11 saslimušie ar Covid-19.

Līvānu novadā kopējais saslimušo skaits ar Covid-19 pēdējo14 dienu laikā nepārsniedz piecus cilvēkus, tāpēc precīzāka infomācija netiek sniegta. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 11 gadījumi.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 9 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 22.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 19 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Ceturtdien Aglonā reģistrēts viens jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 35 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban nepārsniedz piecas personas, tāpēc detalizētāka informācija netiek sniegta. Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 13 personas, no kurām lielākā daļa ir izveseļojušās.

Visi saslimušie patlaban ir izveseļojušies Vārkavas novadā.
Gandrīz puse no pagājušajā diennaktī atklātajiem 284 Covid-19 gadījumiem reģistrēti Rīgā, bet inficēto skaits salīdzinoši strauji turpinājis palielināties arī Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā pagājušajā diennaktī reģistrēti 129 jauni inficētie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 1149 cilvēki.
Savukārt Daugavpilī reģistrēti 42 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir 219 cilvēki.

Septiņi jauni inficētie reģistrēti Liepājā, kopējam pēdējās divās nedēļās saslimušo skaitam augot līdz 66 cilvēkiem. Līdz ar to Liepāja pēc Rīgas un Daugavpils ir kļuvusi par pašvaldību ar trešo lielāko pēdējās 14 dienās saslimušo skaitu.

Pa sešiem jauniem inficētajiem atklāti Jūrmalā, Mārupes, Daugavpils un Inčukalna novados. Pieci jauni inficētie Ogres novadā.

Mazāks skaits jaunu saslimušo pagājušajā diennaktī reģistrēti Rēzeknē, Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Krāslavas, Kuldīgas, Olaines, Salaspils, Ķekavas, Talsu, Stopiņu, Cēsu, Garkalnes, Saulkrastu, Babītes, Carnikavas, Preiļu, Limbažu, Ādažu, Kocēnu, Ozolnieku, Ikšķiles, Jelgavas, Tukuma, Baldones un Dobeles novados.

Covid-19 atgriezies Mazsalacas novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atlabuši.

Pēdējo 14 dienu laikā neviens saslimušais ar Covid-19 vairs nav reģistrēts Mērsraga, Raunas un Alūksnes novados.

No pagājušajā diennaktī atklātajiem inficētajiem 55 ir gan vecumā no 40 līdz 49 gadiem, gan vecumā no 50 līdz 59 gadiem, 50 ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet 40 - vecumā no 20 līdz 29 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo, liecina SPKC dati.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš no svētbirzs
    31.10.2020 07:35
    Nesvinēsim Halovīnu! Labāk paliksim mājās kopā ar saviem mīļajiem. Neblandīsimies, neķēmosimies un neubagosim saldumus. Labāk iedegsim zaļu svecīti uz palodzes un lūgsim Dabas Mātes aizsardzību! Lai Dabas Māte mūs sargā no ļaunuma! Valkāsim senlatvju spēka zīmes un pīlādžogu krelles, lai neviens mošķis mums netiek klāt. Būsim apzinīgi un ievērosim visus kovid-19 pandēmijas ierobežojumus. Sargāsim savu un savu līdzcilvēku veselību. Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs sargā! Lai Latvju Dievi stāv mums klāt!
    Svētīgi, Skolnieciņš no svētbirzs [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    #Halovīns #DabasMāte #LatvjuDievi #LatvjuDievuSvētība #ZemesSpēks #saticība #veselība

Atstājiet komentāru