2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī, Nameja ielā dega divas vieglās automašīnas

Jēkabpilī, Nameja ielā dega divas vieglās automašīnas

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, portāla radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Plkst. 01.28 Nameja ielā Jēkabpilī dega divas vieglās automašīnas kopumā 5,5 m2 platībā.

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1,5 m2 platībā. Savukārt, sodrēji 1 m2 platībā dega divstāvu dzīvojamā mājā Priežu ielā Kandavā.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 38 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru