2024.gada 19. marts

Jāzeps

Vidzemes un Jēkabpils slimnīcā atklāti desmit vai vairāk Covid-19 gadījumi

Vidzemes un Jēkabpils slimnīcā atklāti desmit vai vairāk Covid-19 gadījumi

  • 26 oktobris 2020 --

Vidzemes slimnīcā un Jēkabpils slimnīcā atklāti 10 un vairāk Covid-19 gadījumi, pirmdien žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, informē sabiedrisko mediju portāls lsm.lv,

Vidzemes slimnīcā inficēšanās atklāta gan pacientiem, gan personālam. Savukārt Jēkabpils slimnīcā pārsvarā saslimis personāls. Jau iepriekš ziņots, ka Vidzemes slimnīcā nedēļu nenotiks plānveida operācijas darbinieku saslimšanas dēļ.

Perevoščikovs stāstīja, ka ir arī slimnīcas, kur saslimušo ir mazāk, bet kopumā ārstniecības iestādēs inficējušies 5% no visiem. Visbiežāk cilvēki inficējušies mājsaimniecībās - tie ir teju 40% no visiem, kuriem ir zināms inficēšanās avots. Vēl teju 30% ir saslimuši darbavietās un 20% - skolās.

Slimnīcās katrs ievestais tiek uzskatīts par Covid-19 slimnieku, un mediķi lieto individuālos aizsardzības līdzekļus. Iespēja inficēties ir mediķiem komunicējot savā starpā vai aizsarglīdzekļus lietojot nepareizi.

Avots: lsm.lv

Saistīta ziņa:

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes paziņojums par Covid-19 situāciju slimnīcā