2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī turpina pieaugt ar Covid-19 saslimušo skaits, svētdien reģistrēti vēl divi jauni gadījumi

Jēkabpilī turpina pieaugt ar Covid-19 saslimušo skaits, svētdien reģistrēti vēl divi jauni gadījumi

Jēkabpilī svētdien, 25. oktobrī atklāti vēl divi jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija.

Savukārt pēdējo 14 dienu jeb divu nedēļu laikā no 12. līdz 25.oktobrim Jēkabpilī kopējais saslimušo skaits ir 48 cilvēki. Bet kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 80 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, šajā skaitā ietilpst gan patlaban saslimušie, gan jau izveseļojušies.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pagaidām situācija nav mainīsjusies - pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 12 saslimšanas gadījumi ar Covid-19,tajā skaitā viens saslimšanas gadījums reģistrēts sestdien. Arī kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 12.

Krustpils novadā pēdējās diennakts laikā situācija palikusi nemainīga. Tā kā saslimušo skaits Krustpils novadā patlaban nepārsniedz piecus cilvēkus SPKC detalizētāku informāciju, cik patlaban novadā ir aktīvu saslimšanas gadījumu nesniedz. Savukārt kopumā šeit reģistrēti septiņi gadījumi, šajā skaitā ietilpst arī tie, kas jau ir izveseļojušies.

Viesītes novadā p;edējās diennakts laikā nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Tā kā inficēto personu skaits nepārsniedz piecus cilvēkus, SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.

Līvānu novadā svētdien nav reģistrēti jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 10 gadījumi.

Preiļu novadā pēdājo 14 dienu laikā reģistrēti seši saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt sestdien - trīs jauni saslimšanas gadījumi, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 18.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 12 saslimšanas gadījumi ar Covid-19,  savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 27 gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši seši cilvēki.

Covid-19 atgriezies Kokneses novadā. Tā kā tur pēdējās diennakts laikā saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, precīzs saslimušo skaits netiek minēts.

Pļaviņu novadā patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz. 

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban nepārsniedz piecas personas, tāpēc detalizētāka informācija netiek sniegta. Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 12 personas, no kurām lielākā daļa ir izveseļojušās.

Aknīstes novadā līdz šim nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19.

Visi saslimušie izveseļojušies Vārkavas novadā.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 79 inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem 63 jeb kopumā 80% ir reģistrēti Rīgā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 910 cilvēki.
Vēl astoņi jauni saslimušie reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 188 cilvēkus. Četri jauni inficētie ir reģistrēti Valmierā, kopējam 14 dienu kumulatīvajam skaitam sasniedzot 22 cilvēkus.

Jauni saslimušie reģistrēti arī Alojas un Kokneses novadā, kur iepriekš visi inficētie bija atlabuši.

No jaunajiem inficētajiem 14 ir vecumā no desmit līdz 19 gadiem, kā arī no 20 līdz 29 gadiem, bet 13 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī atklāti 79 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, bet mirušas četras personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī veikti 2237 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 3,5%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4757 personām, bet 1357 saslimušajiem ir apstiprināta izveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti kopumā 23 Covid-19 pacienti.

Tikmēr kopumā patlaban stacionāros ārstējas 165 pacienti, no kuriem 158 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet septiņi ir ar smagu slimības gaitu.

Aizvadītajā diennaktī stacionāru pametuši divi pacienti, tādējādi līdz šim no stacionāra izrakstīti 325 pacienti.

Atstājiet komentāru