2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī ceturtdien atklāti 10 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jēkabpilī ceturtdien atklāti 10 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jēkabpilī ceturtdien, 23. oktobrī atklāti desmit jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija. Saslimušie ar Covid-19 Jēkabpilī atklāti arī citās šīs nedēļas dienās, taču ceturtdien reģistrēts lielākais saslimušo skaits.

Savukārt pēdējo 14 dienu jeb divu nedēļu laikā no 9. līdz 22.oktobrim Jēkabpilī kopējais saslimušo skaits ir 47 cilvēki. Savukārt kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 66 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, šajā skaitā ietilpst gan patlaban saslimušie, gan jau izveseļojušies.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 7 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 10.

Covid-19 atgriezies Krustpils novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija izveseļojušies. Tā kā saslimušo skaits Krustpils novadā patlaban nepārsniedz piecus cilvēkus SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.  

Saslimšana ar Covid-19 reģistrēta Viesītes novadā, kur līdz šim saslimušo nebija. Tā kā inficēto personu skaits nepārsniedz piecus cilvēkus, SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.

Ar Covid-19 patlaban aktīvo saslimšanas gadījumu skaits Līvānu novadā ir līdz piecām personām, savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 9 gadījumi.

Preiļu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir līdz piecām personām. Savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 14.

Aglonas novadā šobrīd reģistrēti līdz pieci aktīvie saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 17 gadījumi.

Salas novadā saslimušo ar Covid-19 skaits pieaudzis līdz sešiem cilvēkiem.

Pļaviņu un Riebiņu novados patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz. Riebiņu novadā kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 12 personas, no kurām lielākā daļa ir izveseļojušās.


Aknīstes novadā līdz šim nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19. 

Visi saslimušie izveseļojušies Kokneses un Vārkavas novadā.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem kopumā 250 inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem gandrīz puse jeb 112 ir reģistrēti Rīgā.

Kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā ir sasniedzis 804 cilvēkus.

17 jauni saslimušie reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits tagad ir 149 cilvēki. Desmit jauni inficētie ir reģistrēti gan Jēkabpilī, gan Liepājā. Jēkabpilī kopējais 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 47 cilvēkus, bet Liepājā - 24 cilvēkus.

Deviņi jauni saslimušie reģistrēti Valmierā, pēdējās divās nedēļās saslimušo skaitam pieaugot līdz 14 cilvēkiem, bet septiņi - Mārupes novadā, saslimušo skaitam sasniedzot 24 cilvēkus.

Jauni inficētie aizvadītajā diennaktī reģistrēti arī Jūrmalā, Jelgavā, Rēzeknē, Kuldīgas, Krāslavas, Vecpiebalgas, Olaines, Salaspils, Aizputes, Talsu, Ķekavas, Dundagas, Daugavpils, Stopiņu, Carnikavas, Smiltenes, Aglonas, Kocēnu, Rojas, Limbažu, Ādažu, Tukuma, Madonas, Inčukalna, Salacgrīvas, Dagdas, Rūjienas, Līgatnes, Pārgaujas, Salas un Kārsavas novadā.

Covid-19 atgriezies Pāvilostas, Dagdas un Krustpils novados, kur iepriekš visi saslimušie bija atlabuši.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits pašlaik ir Rīgā - 804, Daugavpilī - 149, Vecpiebalgas novadā - 96, un Krāslavas novadā - 76 iedzīvotāji.

No jaunajiem inficētajiem 47 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, 42 - vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet 41 - vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāks saslimušo skaits.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti 250 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī atklātais inficēto skaits, liecina SPKC dati.

Tāpat pagājušajā diennaktī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecumā no 55 līdz 60 gadiem.

Kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā inficēšanās laboratoriski apstiprināta 4208 personām, bet 1357 personām apstiprināta izveseļošanās.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušās diennakts laikā slimnīcās ievietoti 17, bet no tām izrakstīti astoņi Covid-19 pacienti, līdz ar to kopumā stacionāros ārstējas 113 saslimušie, no kuriem 103 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet desmit - ar smagu slimības gaitu.

Atstājiet komentāru