2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Rasts kompromiss, lai Jēkabpils skolēni varētu nodarboties ar peldēšanu

Rasts kompromiss, lai Jēkabpils skolēni varētu nodarboties ar peldēšanu

Tiekoties ar Jēkabpils domes vadību preses konferencē, ”Ceturtdiena” uzdeva jautājumu par iespējām bērniem nodarboties ar peldēšanu sporta grupās. Vecāki laikrakstu informēja, ka no divām trenerēm viena ir atstājusi šo darbu, bet gribētāju trenēties ir daudz, un visi, kas to vēlas, nevar tikt uzņemti. Tas nozīmē, ka vecākiem jāizvēlas vest bērnus uz maksas peldēšanas treniņiem, ko ne visas ģimenes var atļauties, ja ir vairāki bērni.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps apstiprināja, ka viena no peldēšanas trenerēm ir uzsākusi darbu sporta centrā kā sporta speciāliste. Viņš sacīja, ka ar sludinājumu palīdzību esot ilgstoši meklēts vēl viens peldēšanas treneris, bet nesekmīgi, jo neviens nav atsaucies.

Aivars Kraps sacīja, ka pašvaldība meklējusi risinājumu, lai bērniem ir iespēja trenēties peldēšanā un esot atrasts kompromiss sarunā ar abām trenerēm. Viena piekritusi uzņemt nedaudz vairāk bērnu, otra – neskatoties uz darbu citur, paņemt vienu treniņgrupu.

”Es domāju, ka 90% no tiem, kas grib sportot, būs tāda iespēja. Šobrīd nav signālu, ka kāds nebūtu uzņemts. Pērn peldēšanas treniņus apmeklēja kādi 90 bērni, un abas treneres  apliecināja, ka arī šogad 95 līdz 100 skolēniem varēs treniņus nodrošināt,” sacīja Aivars Kraps.
Tāpat arī Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar CITRUS peldbaseinu septembrī turpina aizsākto pilotprojektu, piedāvājot bezmaksas 2020./2021.mācību gadā brīvdienās apmeklēt peldbaseinu pilsētas skolu skolēniem, uzrādot skolēna apliecību.

Komentāri (0-1/1)

  • Koko
    26.09.2020 14:14
    Pienākuši laiki, kad liela daļa visu un visur grib dabūt bez maksas!

Atstājiet komentāru