2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī šīs nedēļas laikā konstatēts jau otrais saslimšanas gadījums ar Covid-19

Jēkabpilī šīs nedēļas laikā konstatēts jau otrais saslimšanas gadījums ar Covid-19

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrēti četri jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Pēdējās 24 stundās veikts 3041 Covid-19 tests un reģistrēti četri jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie ir Covid-19 pacientu kontaktpersonas, viens saslimušais atgriezies no ASV, vienai personai tiek precizēts infekcijas avots. Viens no gadījumiem reģistrēts Jēkabpilī. Saslimušais bijis kontaktpersona cilvēkam, kuram Covid-19 tika konstatēts šīs nedēļas sākumā. Pagājušajā diennaktī ar Covid-19 saslimusī persona strādā vienā no pašvaldības iestādēm. Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka kopš pirmdienas šīs iestādes darbinieki strādājuši attālināti un iestāde bijusi slēgta. Tagad, kad noskaidrots, ka saslimusī persona nav kontaktējusies ar saviem kolēģiem, bet tikai ar diviem no tiem izmantojusi vienas un tās pašas darba telpas, neesot vienā laikā visiem uz vietas, no rītdienas iestāde atsāks darbu ierastā ritmā, bet šīs divas personas, kas ar saslimušo saistītas ar vienu darba telpu paliks mājās pašizolācijā. Savukārt attiecīgās iestādes telpas šodien, pirms darbinieku atgriešanās savā darba vietā, dezinficētas.

Nacionālā veselības dienesta informācija liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar Covid-19.

Pašlaik stacionāros ārstējas septiņi pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 214 pacienti.

Latvijā kopā veikti 285 876 izmeklējumi, saslimušas 1486 personas, 1248 izveseļojušās, 35 mirušas.

SPKC arī norādīja, ka augustā pieauga ārzemēs inficējušos personu skaits. No kopējā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaita, 34% saistīti ar inficēšanos ārvalstīs - 18% no tiem, kuri inficējās ārzemēs, atgriezušies no Lielbritānijas, 14% - no Ukrainas, 10% - no Krievijas, 5% - no Igaunijas, 5% - no Īrijas, 5% - no Francijas.

Tāpēc SPKC aicina izvērtēt ceļojuma nepieciešamību un rūpīgi sekot pašizolācijas prasībām, atgriežoties no valstīm ar augstu Covid-19 rādītāju.


Saistīta ziņa: Jēkabpilī reģistrēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19

Atstājiet komentāru