2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī dega mikroautobusa motortelpa, bet Pļaviņās dzīvojamā māja (FOTO)

Pagājušajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 24 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Pagājušajās trijās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē devās uz četriem izsaukumiem, kuros ugunsgrēks bija izcēlies transportlīdzekļos. 

Piektdien Kurzemes ielā Jēkabpilī dega mikroautobusa motortelpa un salons 5 m2 platībā. Savukārt, sestdien no rīta Tērvetes ielā Jelgavā vieglajā automašīnā gruzdēja vadi 0,1 m2 platībā. Svētdien Salātu ielā Bauskā dega vieglā automašīna 0,5 m2 platībā. Naktī no svētdienas uz pirmdienu, neilgi pēc pusnakts, Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā dega kombains 2 m2 platībā. 

Piektdien no rīta Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz autoceļu Rīga – Bauska, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no vienas automašīnas atbrīvoja cietušo un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (turpmāk – NMPD) darbiniekiem. Pēc tam tika sakārtota ceļa braucamā daļa. 

Savukārt, uz autoceļa Cēre – Zentene Kandavas novadā pēc ceļu satiksmes negadījuma uz ceļa braucamās daļas bija izlijusi eļļa. Izmantojot roku rīkus un absorbentu, ugunsdzēsēji glābēji savāca izlijušo šķidrumu un sakārtoja brauktuvi. 

Tukumā Alīnes un Durbes ielas krustojumā pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji novilka vienu automašīnu no krustojuma un sakārtoja ceļa braucamo daļu. 

Sestdien Meža prospektā Dobelē pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji ar absorbentu savāca uz brauktuves izlijušo eļļu. Savukārt, J.Akurātera ielā Jēkabpilī ar absorbentu tika savāka izlijusī degviela. Krustpils novadā uz autoceļa Jēkabpils – Līvāni pēc ceļu satiksmes negadījuma ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu. Aizkrauklē Enerģētiķu un Krasta ielas krustojumā pēc ceļu satiksmes negadījuma uz brauktuves bija izlijusi eļļa, kuru ugunsdzēsēji glābēji savāca ar absorbenta palīdzību. 

Svētdien plkst. 20.00 Aizkraukles un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kokneses novada Kokneses pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja jau deg pilnā 60 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 00.22.

Svētdien Jelgavas novada Svētes pagastā meža bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks tika izvests no meža. 

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību dodoties uz mežu! Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru