2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī rīt notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības

Jēkabpilī rīt notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības

Trešdien, 15.jūlijā, plkst. 11:00, Ārijas Elksnes ielā 6, Jēkabpilī, LPKS „LATRAPS” graudu rapšu pirmapstrādes kompleksā notiks ugunsdzēsības praktiskās mācības, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma cokolstāva tehniskajā telpā zem graudu torņa izceļas ugunsgrēks. Pārslodzes rezultātā žāvēšanas kamerā 18 metru augstumā aizdegas arī elektromotors un liesmas turpina strauji  izplatīties. Uzņēmuma darbinieki, nostrādājot ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmai, par notikušo ziņo, zvanot uz 112, un veic pirmos pasākumus, lai ierobežotu liesmu izplatīšanos. 

Mācībās piedalīsies Jēkabpils, Līvānu, Pļaviņu un Viesītes ugunsdzēsēji glābēji. Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī praktizēties ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu vadīšanā un veikšanā sarežģītos objektos.

VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbošanās uzņēmuma teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

Atstājiet komentāru