2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī uz lauka dega 41 siena rullis

Jēkabpilī uz lauka dega 41 siena rullis

Pagājušajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 3.jūlija plkst. 6.30 līdz 6.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 15 izsaukumus, no tiem septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.


Piektdien pēcpusdienā Tukuma novada Slampes pagastā dega kravas automašīnas kabīne un viena puse kopumā 12 m2 platībā. 

Naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 04.18 Aizkraukles un Jaunjelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunjelgavas novada Seces pagastu, kur dega malkas šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka malkas šķūnis un tajā esošā malka jau deg pilnā 100 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 09.46.

Svētdien plkst. 13.38 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Vidzemes ielu Pļaviņās, kur dega neapsaimniekota ēka pilnā 60 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc trijām stundām.

Svētdien pēcpusdienā Jelgavā Lielajā ielā piecstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem virtuvē uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā. 

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Ā.Elksnes ielā Jēkabpilī uz lauka dega 41 siena rullis 200 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 05.15.
Sestdien Viesītes ezerā, apmēram 10 metrus no krasta un divu metru dziļumā, ugunsdzēsēji glābēji atrada bojā gājušu cilvēku un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien plkst. 18.59 Tukuma ugunsdzēsēji glābēji devās uz Engures novadu, kur jūrā bija apgāzies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka aptuveni 500 metrus no krasta atrodas kanoe līdzīga laiva. No Valsts policijas tika saņemta informācija, ka viens no cilvēkiem bija izpeldējis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Nekavējoties ugunsdzēsēji glābēji ar laivu, Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta kuģis K07 “Ausma” un helikopters “Mi-17” uzsāka otra cilvēka meklēšana. Līdz ar diennakts tumšā laika iestāšanos plkst. 22.51 VUGD darbu notikuma vietā pārtrauca. Šodien meklēšanas darbi turpināsies. Dodoties jūrā ar peldlīdzekli, cilvēki nebija uzvilkuši glābšanas vestes. 

VUGD aicina ievērot piesardzību atpūtā uz ūdens, neriskēt un objektīvi novērtēt savas spējas. Papildu drošībai – nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, aicinām izmantot glābšanas vestes.

Atstājiet komentāru