2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Viesītē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā, Pļaviņu novadā atbrīvota dubļos iestigusi govs

Viesītē dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā, Pļaviņu novadā atbrīvota dubļos iestigusi govs

Aizvadītajās divās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13.jūnija plkst. 6.30 līdz 15.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Anete Strazdiņa.

Svētdien plkst. 10.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Pumpura ielu Jelgavā, kur, kā liecināja saņemtā informācija, piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī ir nostrādājis dūmu detektors un ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji ar izbīdāmo kāpņu palīdzību caur logu iekļuva dzīvoklī, kur bija nostrādājis dūmu detektors un konstatēja, ka dzīvoklī ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0.1m2 platībā. Darbi notikuma vietā pabeigti plkst. 10.42. 

Plkst. 15.44 tika saņemts izsaukums uz Sporta ielu Viesītē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega elektrības vadi 0,1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, bija uzstādīts dūmu detektors, kas ar skaņas signālu brīdināja par ugunsgrēka izcelšanos. 

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt, privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Pļaviņu novada Vietalvas pagastā atbrīvoja govi, kura bija iestigusi dubļos, bet Jelgavā tika atbrīvots kaķis kurš bijis iesprūdis pusatvērtā logā. 

Kopumā visā Latvijas teritorijā aizvadītajās divās diennaktīs tika saņemti 105 izsaukumi – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 60 uz glābšanas darbiem, bet 18izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru