2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

SPKC aicina atsaukties 17. martā vilcienā Rīga-Zilupe braukušos

SPKC aicina atsaukties 17. martā vilcienā Rīga-Zilupe braukušos

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) lūdz atsaukties vilciena pasažierus, kuri 2020. gada 17. martā pulksten 9.30 ar vilcienu devās no Rīgas Zilupes virzienā, kā arī šai pašā dienā braukuši autobusa reisos maršrutā Rēzeknes autoosta-Rogovka-Vestružāni un Rēzekne-Rogovka-Stružāni-Rēzekne.

SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs žurnālistiem apstiprināja, ka vilcienā un autobusos ir pārvietojušās vienas un tās pašas personas. Visticamāk, šie cilvēki "Covid-19" pārbaudes veica pēc braukšanas ar sabiedrisko transportu.

"Kaut gan vilcienam ir trīs vai četri vagoni, mums ir paveicies, jo viņi sēdēja vienā - pirmajā - vagonā," teica Perevoščikovs, piebilstot, ka kontakts un inficēšanās nav izslēgta.

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, SPKC epidemiologi ieguvuši informāciju, ka divas personas, kurām apstiprināta "Covid-19" infekcija, 17. martā ar brauca ar vilcienu Rīga-Zilupei (reiss Nr.806), kas no Rīgas atiet pulksten 9.30. SPKC lūdz atsaukties vilciena pasažierus, kuri sēdēja pirmajā vagonā.

Visi pasažieri, kas pārvietojās minētajā maršrutā un atradās pirmajā vagonā, tiek noteikta pašizolācija mājās 14 dienas. SPKC lūdz sazināties pa telefona numuru 67271738.

Savukārt SPKC Rēzeknes Latgales reģionālā nodaļa lūdz atsaukties pasažierus, kas šajā dienā brauca divos autobusa reisos. Maršruta Rēzeknes autoosta-Rogovka-Vestružāni reiss 17. martā tika uzsākts pulksten 14.30, bet maršruta Rēzekne-Rogovka-Stružāni-Rēzekne reiss pulksten 15.

Pasažieri tiek aicināti piezvanīt SPKC Rēzeknes reģionālajai nodaļai darba dienās no pulksten 8.30 līdz 17 pa tālruni 64624237 vai sniegt informāciju pa e-pastu olga.pirtina@spkc.gov.lv.

Jau vēstīts, ka pēdējās diennakts laikā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19" Latvijā apstiprināta vēl 13 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 124.

Ma5teriāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Skats no malas
    22.03.2020 22:49
    Forši kad lidostās atlidojošie cilvēki bez nekādām pārbaudēm ceļo uz mājām. Kad puse Latvijas ir izbraukta, tad atjēdzas kad laikam mums ir aizdomās turamais. Tad nu nebrīnamies , kad tūlīt mums būs kā Itālijā puse Latvijas "piekakāta"!

Atstājiet komentāru