2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Saistībā ar PVO izsludināto pandēmiju vīrusa Covid-19 izplatības dēļ Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta karantīna

Saistībā ar PVO izsludināto pandēmiju vīrusa Covid-19 izplatības dēļ Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta karantīna

Saistībā ar pasaules veselības organizācijas izsludināto pandēmiju koronavīrusa jeb Covid-19 dēļ no 12.marta Jēkabpils reģionālajā slimnīcā izsludināta karantīna. Tas nozīmē, ka no šodienas ir aizliegts apmeklēt slimnīcā guļošos pacientus. Tikai izņēmuma gadījumos, ar personāla starpniecību, tuvinieki varēs nodot slimnīcā guļošam cilvēkam sūtījumu.


Sarunā ar Radio1.lv SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” valdes priekšsēdētāja Margarita Meļņikova sacīja, ka slimnīcā guļošie pacienti ir nodrošināti gan ar medikamentiem, gan ēdienu, arī nodrošinot īpašās diētas, gan higiēnas precēm, gan iespēju padzerties un citām nepieciešamajām lietām. Viņa piebilda, ka karantīna, protams, rada neērtības un aicināja gan pacientus, gan tuviniekus būt pacietīgiem un necelt paniku. 
Karantīna izsludināta, lai pasargātu slimnīcā guļošos no inficēšanās ar Covid-19, jo kā zināms, ja vīruss ir nonācis uz kādas no virsmām, tas ir aktīvs 48 stundas. Tāpēc pienesumi no tuviniekiem slimnīcā guļošajiem radiniekiem būs atļauti tikai izņēmuma gadījumos, ja to, kas nepieciešams pacientam slimnīca nenodrošina. Taču Margarita Meļņikova sacīja, ka praktiski nav tādu lietu, kas nepieciešamas pacientam un, ko viņš nesaņemtu slimnīcā.

Izsludinātā karantīna paredz, ka plānveida pacientiem jāsniedz rakstisks apliecinājums par to, ka pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši izbraukuši no Latvijas teritorijas un kontaktējušies ar personām , kas ieradušies no koronavīrusa jeb COVID-19 skartajām teritorijām, kā arī inficētajām personām.

Pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).
Līdz ar to kopumā Covid-19 līdz šim apstiprināts 16 cilvēkiem. Kā informē SPKC, pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 41 laboratoriskais izmeklējums uz "Covid-19", bet kopumā līdz šim izmeklētas jau 332 personas.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Komentāri (0-2/2)

  • Covi
    12.03.2020 13:09
    Vai tas attiecas tikai uz slimnīcu?kādi ierobežojumi būs uz poliklīniku?
  • Alekss
    12.03.2020 13:08
    Labi ka padzerties ir

Atstājiet komentāru