2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils pensionāri Ķieģeļu ielas mikrorajonā tiekas ar kapitālsabiedrību vadītājiem

Viens no Jēkabpils pensionāru apvienības “Sasaiste” darbības virzieniem ir saiknes veidošana starp pilsētas pašvaldību, tās uzņēmumiem un senioriem, īpašu uzmanību pievēršot maznodrošinātajiem, vientuļajiem, cilvēkiem ar veselības problēmām, informē Jēkabpils pensionāru apvienības “Sasaiste” valde.

Daudz sasāpējušu, neskaidru jautājumu par komunālajiem pakalpojumiem un dzīves vides uzlabošanas jautājumiem bija sakrājies Ķieģeļu ielas mikrorajona senioriem, tādēļ 18.februārī uz sarunu ar pašvaldības kapitālsabiedrību pārstāvjiem Aleksandru Karpenko (SIA „Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdētājs), Ainaru Vasili (SIA JK Namu pārvalde valdes loceklis), Guntaru Leitānu (SIA “Jēkabpils pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs) un Santu Kūlīti (“Jēkabpils pakalpojumu” sabiedrisko attiecību speciāliste) mikrorajona Dienas centrā ieradās kupls skaits interesentu. Šo tikšanos noorganizēt palīdzēja Namu pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece.

Aleksandrs Karpenko informēja par apkures izmaksu veidošanos, siltuma zudumu iemesliem, iespējamām rēķinu atšķirībām dažādās mājās, šogad plānotajiem darbiem siltuma nodrošināšanas uzlabošanai un izmaksu samazināšanai. Lai gan Slimnīcas ielas 4.mājas iedzīvotāji vēl turpina maksāt kredītu par mājas renovāciju, viņi ir ļoti gandarīti par savu lēmumu izmantot iespēju renovēt māju – rēķini par apkuri un siltuma nodrošinājums būtiski atšķiras no pārējām mājām.

Ainars Vasilis stāstīja par īres un uzturēšanas maksājumiem, mājas uzkrājumu veidošanos, māju kanalizācijas sistēmas remonta iespējām, par balkonu drošību un vizuālo noformējumu un citiem ar māju apsaimniekošanu saistītiem jautājumiem. Savukārt G.Leitāns vērsa uzmanību uz atkritumu šķirošanas nozīmi apsaimniekošanas izmaksu samazināšanā. Klātesošie aktualizēja jautājumu par atkritumu savākšanas laukuma sakārtošanu pie mājām Slimnīcas ielā 2. un 4., kurš jau gadiem ir vienotā sistēmā ar bērnu rotaļu laukumu – ir saņemti solījumi to sakārtot, bet rezultātu nav. 

Iedzīvotājus satrauc potenciālo nemaksātāju izmitināšana mikrorajonā, kuru dēļ nav iespējams veidot uzkrājumus māju uzturēšanai, daudzie brīvie, neviena nepieskatītie dzīvokļi, kuri pakļauti demolēšanai un izzagšanai, kā arī līdz galam nesakārtotā teritorija starp Ziemeļu ielu nr.6, Slimnīcas ielu nr.4. un nepabeigto ēku pretī skolai.

Bet ir, protams, arī pozitīvas tendences – nobrucinātā pamestā daudzdzīvokļu ēka un intensīvā gruvešu izvešana ar cerību, ka tās vietā būs automašīnu stāvlaukums, kas atbrīvos šauros celiņus gar mājām, nodrošinot brīvas pārvietošanās iespējas gan cilvēkiem, gan neatliekamās palīdzības transportam. Iepriecina arī rastā iespēja vēl šogad nojaukt nepabeigto būvi Slimnīcas ielā pretī skolai, kura jau vairāk nekā desmit gadus rada apdraudējumu gan skolēniem, gan iedzīvotājiem.  

Paldies visiem tikšanās dalībniekiem par atsaucību, par lietišķo sarunu, par sapratni, jo tikai visi kopā mēs varam veidot labāku dzīvi ikkatram un pozitīvi izmainīt arī pilsētas seju.

Foto: Jēkabpils pensionāru apvienība “Sasaiste”

Atstājiet komentāru