2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

101 valsts grants ceļu posmā, arī Jēkabpils apkārtnē, ieviesti transporta masas ierobežojumi

101 valsts grants ceļu posmā, arī Jēkabpils apkārtnē, ieviesti transporta masas ierobežojumi

Liela mitruma dēļ patlaban 101 valsts ceļu grants seguma posmā ir ieviesti īslaicīgi masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām, informē Latvijas valsts ceļi (LVC).

Visvairāk masas ierobežojumu ir Aizkraukles, Cēsu un Madonas apkārtnē – katrā pa 12 ceļu posmiem. Saldus apkārtnē šādi ierobežojumi ir 9 ceļu posmos, bet Limbažu un Ludzas apkārtnē – pa 8 ceļu posmiem.

Masas ierobežojumi ir ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos Alūksnes, Balvu, Dagdas, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres, Preiļu, Rīgas, Smiltenes, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Šogad grants seguma autoceļi nestspēju zaudē dēļ pārmitrināšanās nevis dēļ šķīdoņa, kā tas parasti ir raksturīgi pavasaros.

“Sakarā ar to, ka sasalums šajā ziemas sezonā tā arī nebija iestājies, šķīdonis, kas parasti sākas tad, kad sāk atkust ceļa apakšējie slāņi, visticamāk nebūs vērojams. Vienlaicīgi grants ceļi var zaudēt nestspēju sakarā ar pārmitrināšanos,” informē Latvijas valsts ceļi.

LVC vērš uzmanību, ka masas ierobežojumu laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes.

“Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu,” skaidro LVC.

Uzņēmums arī norāda, ka uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, kas ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.

Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā, kā arī ir pieejama, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Atstājiet komentāru