2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā glābēji saukti novākt no ceļa vējā lūzušu koku

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā glābēji saukti novākt no ceļa vējā lūzušu koku

Pagājušajās trijās diennaktīs, laika posmā no šī gada 14.februāra plkst. 6.30 līdz 17.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 20 izsaukumus, no tiem septiņus uz ugunsgrēka dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Sestdien plkst. 08.10 VUGD saņēma informāciju, ka Neretas novadā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva koka dzīvojamās mājas gaitenī deg elektrības sadales skapis 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki, kas ugunsgrēkā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 09.19. 

Sestdien plkst. 17:47 VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Elejas pagastā pirts ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, Elejas un Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva pirts ēkai deg jumts un sienu siltumizolācija 25 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 19.16. 
Svētdien plkst. 22.02 Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur divstāvu šķūņa otrajā stāvā dega siens un salmi 20 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 23.40.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu plkst. 00.49 Bauskas ugunsdzēsēji glābēji devās uz Bauskas novada Īslīces pagastu, kur dega vienstāva dārza māja pilnā 30 m2 platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 02.23 un tajos piedalījās septiņi ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām. 

Svētdienas vakarā Celtnieku ielā Tukumā dega dārza mājiņa 4 m2 platībā un Atmodas ielā Jelgavā piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega kājslauķis 0,5 m2 platībā. 

Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji astoņas reizes likvidēja spēcīgā vēja radītās sekas. Jēkabpils novada Ābeļu pagastā, Skrīveru novadā, Auces novada Bēnes pagastā, Vītiņu ielā Aucē, Uzvaras ielā Dobelē, Baložu ielā Jelgavā, uz autoceļa Jelgava – Dobele un uz autoceļa Vecumnieki – Beibeži ugunsdzēsēji glābēji sazāģēja un no ceļa braucamās daļas novāca vēja nogāztus kokus. 

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā koks bija nokritis pāri ceļa braucamajai  daļai. Ugunsdzēsēji glābēji ar motorzāģi koku sazāģēja un ceļu atbrīvoja.

Atstājiet komentāru