2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils pilsētas izgaismošana Ziemassvētku un Jaungada laikā pašvaldībai izmaksājusi 48 710 eiro

Jēkabpils pilsētas izgaismošana Ziemassvētku un Jaungada laikā pašvaldībai izmaksājusi 48 710 eiro

Jēkabpils ielās, laukumos un satiksmes apļos no šodienas tiek noņemti Ziemassvētku gaismas dekori un galvenā pilsētas egle, par kuras izvietošanu līdz 26.janvārim pašvaldībai ir līgums ar SIA “AM noma”.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis informē, ka kopumā svētku izgaismojums un ar svētkiem saistīto pasākumu nodrošināšana Vecpilsētas laukumā pašvaldībai izmaksāja – 48 710 eiro ar PVN. No šīs summas par pilsētas izgaismošanu samaksāts – 41 680 eiro, tajā skaitā 13 300 eiro par pilsētas galvenās egles nomu. Jaungada salūts izmaksājis – 3600 eiro, savukārt egles iedegšanas un Jangada pasākumu nodrošināšana – skatuve un apskaņošana – 3430 eiro.

Jau ziņots, ka šogad Vecpilsētas laukumu rotāja krāšņa mākslīgā plastmasas egle, nevis kā bija ierasts līdz šim – mežā cirsta egle. Jēkabpiliešu viedokļi par šo ideju bija atšķirīgi – vieniem patika, citiem nē, taču kopumā šī ideja guvusi atbalstu.

Jaunums šogad bija arī strūklakas pie Jēkabpils Tautas nama noformējums. Tur līdz šim ierasto gaismas dekoru vietā tika izvietots Adventes vainags, kurā saskaņā ar ieceri katrā Adventes svētdienā iedegās pa svecei līdz iemirdzējās visas četras. 

Šogad bija mainīts arī Vecpilsētas laukuma Ziemassvētku izgaismojums, gaismas dekori vairs nebija piestiprināti pie laternu stabiem, bet gan tika izgaismoti laukumā augoši koki. Kopā ar galveno egli, struklaku pie tautas nama, izgaismotie koki Vecpilsētas laukumu pārvērta īstā gaismas pasakā. Kāda jēkabpiliešu ģimene pie kuras gadumijā viesojās radi no Vācijas, sacīja, ka tik bagātīgi un skaisti izgaismoti laukumi, kā Jēkabpilī Vecpilsētas laukums, neesot pat pie viņiem Vācijas pilsētā. 

Tāpat arī šogad pirmo reizi ar gaismas dekoriem tika rotāta Pasta iela.

Savukārt Kena parkā jēkabpiliešiem tik ierasto krāsaino gaismas bumbu vietā kokos iemirdzējās gaismas lāstekas. Vairāki jēkabpilieši sarunā ar Radio1.lv, atzinīgi vērtējot gaismas lāstekas, piebilda, viņuprāt, to bijis par maz, ja ar tām tiktu izdekorēts lielāks Kena parka koku skaits, gaismas lietus efekts būtu iespaidīgāks nekā tas bija dekoriem rotājot dažus kokus.

Kena parka estrādē tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad tika veidota ziemas pasaka. Estrādes centru rotāja Ziemassvētku egle, bet estrādes skatuves daļā tika uzburta Piparkūku pilsētiņa. 

Uz tilta pār Daugavu arī šogad izvietoja jau ierastos gaismas dekorus – vinjeti, tāpat arī ar dažādiem gaismas motīviem bija izrotāti pilsētas satiksmes apļi.  Satiksmes apļos gaismas dekoru izvietošanu nodrošināja pilsētas uzņēmēji.  

Gaismas dekori šogad bija Brīvības, Pasta un Rīgas ielās, kā arī atsevišķos posmos Varoņu un Ventas ielās. Atsauksmes par tiem ir pozitīvas un Radio1.lv aptaujātie jēkabpilieši atzina, ka šogad pilsētas centra, laukumu, satiksmes apļu un ielu izgaismošanai svētku laikā gaismas dekoru izvēle bijusi daudz veiksmīgāka un gaumīgāka kā citus gadus. Tāpat arī šogad gaismas dekori pilsētniekus un pilsētas viesus priecēja krietni vien ilgāk kā ierasts. 

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • 2 bērnu māmiņa
    28.01.2020 19:14
    Manai ģimenei ļoti patika krāšņā egle un izgaismotais Vecpilsētas laukums. Šajā tumšajā laikā ir īpaši skaisti.
  • Koko
    28.01.2020 12:18
    Tā nav egle! Tas ir vienkārši plastmasas konuss! Bet izrotāts skaisti!

Atstājiet komentāru