2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī sākusies akcija "Dzīvo vesels"

Jēkabpilī sākusies akcija "Dzīvo vesels"

Šodien, 11.decembrī ir uzsākusies ceturtās labdarības akcijas “Dzīvo vesels” norise Jēkabpilī.

Atšķirīgi no iepriekšējiem gadiem, šogad labdarības akcija notiek plašākā mērogā ar starptautisku nozīmi, jo savu piedalīšanos ir apstiprinājuši ārzemju traumatologi ortopēdi un ultrasonogrāfijas speciālise.

Šodien, labdarības akcijas pirmajā dienā, konsultācijas sniedz seši traumatologi ortopēdi: pats labdarības akcijas iniciators dr.Kaspars Ūdris, profesors Ruslanas Sergijenko, profesors Aigars Vugulis (Latvijas traumatologu un ortopēdu asociācijas prezidents),  dr.Dmitrijs Kirejevs, dr.Aldis Šperliņš, dr.Oļegs Radomans,
ķirurgs Jānis Danevičs. Vienlaicīgi tiks veikta kāju pēdu aprūpe, ko nodrošinās podologs Anete Āboltiņa (Meinerte)  un Tatjana Popovska.

Lai operācijas noritētu veiksmīgi pacientiem tiks veiktas pēc nepieciešamības ultrasonogrāfijas, ko veiks ultrasonogrāfijas speciāliste dr.Anna Sergijenko, un rentgena izmeklējums, kā arī asins analīzes, kuras nodrošinās E.Gulbja laboratorija.

Turpmākajās divās dienās tiks veiktas mazinvazīvās ķirurģiskās operācijas tiem pacientiem, kuriem šodien konsultāciju laikā ārsti speciālisti identificēs operāciju nepieciešamību un to veikšanas iespējamību. Vienlaicīgi turpināsies arī pēdu aprūpes nodrošināšana, kā arī konsultācijas pie traumatologa ortopēda saistībā ar muguras problēmām.

Labdarības akcijas mērķa īstenošanai finansiālu atbalstu apstiprinājuši Jēkabpils pilsētas pašvaldība, Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecība Latvijā, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Salas, Jēkabpils novada pašvaldības, AS “SEB Banka Jēkabpils filiāle, kā arī viesnīca “Luiize”.

Labdarība akcijas mērķis ir sniegt bezmaksas konsultācijas un veikt nepieciešamās mazinvazīvas ķirurģiskās manipulācijas (operācijas traumatoloģijā un ķirurģijā un pēdu aprūpe) sociāli mazaizsargātiem iedzīvotājiem Jēkabpils pilsētā un apkārtējos novados.

Kā jau iepriekš tika informēts, labdarības akciju “Dzīvo vesels” organizē Jēkabpils pilsētas pašvaldība sadarbībā ar traumatologu– ortopēdu Kasparu Ūdri, Jēkabpils reģionālo slimnīcu un nodibinājumu “Jēkabpils slimnīcas atbalsta fonds”.

Avots: SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca"

Atstājiet komentāru