2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī Mātes dienā būs koncerts un māmiņdienas svētku gājiens

Jēkabpilī Mātes dienā būs koncerts un māmiņdienas svētku gājiens

Jēkabpilī, 12.maijā, Mātes dienā norisināsies vairāki šiem svētkiem veltīti pasākumi.

12. maijā plkst.12.00 Jēkabpils Tautas namā notiks Mātes dienai veltīts koncerts, kurā piedalīsies bērnu vokālais ansamblis „Dziesmiņa” un hip-hop deju studijas „Xeny Dance Studio” dejotāji.

Savukārt pulksten 13.00 biedrība “Atspulgs” aicina visas māmiņas ar bērniem un bērniem ratiņos pulcēties uz dambja iepretim Strūves parkam. No šīs vietas līdz Kena parkam iecerēts māmiņu un bērnu gājiens. Nākot uz šo pasākumu dalībnieki aicināti ģērbties krāsaini un izmantot dažādus aksesuārus mazuļu ratu izpušķošanai – balonus, bantes, stīpiņas, ziedus un zaļumu zarus un citus. Gājienā aicinātas piedalīties ne tikai māmiņas un tēti ar bērniem, bet visi ģimenes locekļi – arī vectēvi, vecmammas, krusttēvi, krustmātes un draugi.

Kena parkā pulksten 14.00 notiks pašdarbnieku koncerts un radošās darbnīcas. 

Aptaujas rāda, ka Latvijā Mātes dienu grasās atzīmēt 68% iedzīvotāju. Pirmskara Latvijā šo dienu atzīmēja kā ģimenes un mātes dienu. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas pirmo reizi Mātes dienu oficiāli svinēja 1992.gadā. Tradīcija Eiropā ieceļojusi no ASV, tur tā iesākās pagājušā gadsimta sākumā.

Atstājiet komentāru