2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Sirmovičs: Jēkabpilī spēcīgais vējš būtiskus postījumus nav radījis

Sirmovičs: Jēkabpilī spēcīgais vējš būtiskus postījumus nav radījis

Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs sarunā ar portālu Radio1.lv sacīja, ka spēcīgais vējš pilsētā būtiskus postījumus nav nodarījis.


Viņš šorīt izbraucis reidā pa pilsētu, lai vērtētu situāciju un secinājis, ka ir lūzuši vairāki koku zari, piemēram, Kena parkā un citviet, kā arī vēl vairāk esot sagāzta egle skvērā pie tilta pār Daugavu uz Zīlānu ielas pusi. Šī egle jau iepriekš bijusi sagāzusies, tagad stiprajā vējā esot vēl vairāk noliekta.


Sirmovičs sacīja, ka nav arī ziņojumu, ka kādai mājsaimniecībai vai uzņēmumam vēja dēļ būtu traucēta elektroenerģijas piegāde. Viņš piebilda, ka sekos līdzi situācijai pilsētā visu dienu līdz vējš pierims. Tāpat arī aicināja iedzīvotājus ziņot, ja kādā vietā vējš nodarījis postījumus.


Savukārt citviet Latvijā vējš nodarījis būtiskus postījumus.Elektrības apgāde ap pulksten 12.00 traucēta aptuveni 15 000 mājsaimniecību, informē uzņēmumā „Sadales tīkls”. Savukārt Ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopš piektdienas devies uz vairāk nekā 180 izsaukumiem visā Latvijā.


Astoņos rītā elektroapgādes tīklos bija fiksēti 943 avārijas atslēgumi, bez elektrības atstājot 15 000 klientu, savukārt sestdienas rītausmā elektrības nebija aptuveni desmit tūkstošiem lietotāju.


Bojājumi konstatēti galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā. Neviens atslēgums nav reģistrēts Ziemeļkurzemē.


Jau ziņots, ka stiprākās vēja brāzmas – līdz 20-23 metriem sekundē – naktī un agrā rītā fiksētas Zemgalē, tajā skaitā arī bijušā Jēkabpils rajona teritorijā un Liepājas pusē, vēlāk no rīta arī Rīgā un citviet Vidzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Komentāri (0-1/1)

  • Nu nu
    02.07.2018 18:32
    Kā ta nav elektrības traucējumu? Man jau elektrība pazuda naktī un vel līdz šim brīdim nav atjaunota.

Atstājiet komentāru