2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valsts probācijas dienesta Jēkabpils struktūrvienība veiksmīgi aizvadīja “Darba devēju semināru”

Valsts probācijas dienesta Jēkabpils struktūrvienība veiksmīgi aizvadīja “Darba devēju semināru”

Viena no Valsts probācijas dienesta funkcijām ir piespiedu darba organizēšana. 2005.gadā šo funkciju Valsts probācijas dienests pārņēma no pašvaldībām. Pa šiem desmit gadiem valstij piespiedu darba soda izpildīšana sabiedrībā ir ietaupījusi gandrīz sešus miljonus eiro.

Krimināllikuma piespiedu darbs sodu palīdz izpildīt darba devēji. Tieši tāpēc 5.maijā tika organizēts “Darba devēju seminārs”. Pasākumu apmeklēt tika aicināti visi darba devēji, ar kuriem ir noslēgts sadarbības līgums. Šobrīd Jēkabpils struktūrvienība ir noslēgusi 46 sadarbības līgumus. Līgumi ir slēgti ar pašvaldībām, skolām, reliģiska rakstura organizācijām, biedrībām, kā arī slimnīcām, bērnudārziem un uzņēmumiem, kuriem vismaz ir 51% valsts piederošo akciju.

Darba devējiem bija iespēja iepazīsties ar kopīgo ieguvumu, nodarbinot piespiedu darba veicējus, piedalīties diskusijās, uzklausīt citu darba devēju labo pieredzi, kā arī rast atbildes uz jautājumiem, kuri būtiski ietekmē piespiedu darba izpildes organizēšanu.

Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar aktuālo informāciju dienestā, tika atgādināts Valsts probācijas dienesta mērķis, piespiedu darba statistika Latvijā no 2005.-2015.g., Jēkabpils TSV statistika. Prezentācijas vadīja Piespiedu darba un sabiedriskā darba nodaļas vadītāja vecākā referente Karīna Gromova, kā arī Jēkabpils TSV vecākā referente Ina Straume, kura iepazīstināja darba devējus ar situāciju Jēkabpilī saistībā ar piespiedu darbu.

Pasākuma noslēgumā tika apbalvoti darba devēji: Saukas pagasta pārvaldes vadītāja Sanita Lūse, Krustpils nov., Krustpils pagasta pārvaldes vadītāja Andra Munce, PII “Kāpēcītis” vadītāja Janīna Anspoka, Radžu ūdenskrātuves inspektors Aivars Druvenieks un Jēkabpils reģionālās slimnīcas saimniecības daļas vadītājs Ainārs Iesalnieks, lai apliecinātu to, cik viņu kopīgais darbs ir svarīgs Valsts probācijas dienestam un sabiedrībai kopumā.

Valsts probācijas dienesta Jēkabpils struktūrvienība saka paldies visiem darba devējiem, kuri atrada laiku apmeklēt semināru, dalījās ar pieredzi un iedrošināja citus būt aktīviem atbildīgā valstī. 

Informāciju sagatavoja

Jēkabpils TSV vecākā referente

Sintija Klūga-Grode.

Atstājiet komentāru