2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpilī iedarbinātas strūklakas (FOTO)

Jēkabpilī iedarbinātas strūklakas (FOTO)

Jēkabpilī, sagaidot 4.maija svētkus, iedarbinātas visas trīs strūklakas – Vecpilsētas laukumā pie Tautas nama, Palejas ielā un Pils dīķī.


Sarunā ar Radio1.lv pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičš sacīja, ka pašvaldībai ir līgums ar SIA “Jēkabpils ūdens”, ka strūklakas jāiedarbina katru gadu 1.maijā. Taču, ja laika apstākļi atļauj, to dara ātrāk. Šogad strūklakas pamodinātas 29.aprīlī.


Sarunā ar Radio1 Pils rajona iedzīvotāja aizrādīja, ka pašvaldība strūklakas iedarbinājusi, taču aizmirsusi par apkārtējās vides sakopšanu. Piemēram, Pils dīķa apkārtne esot piedrazota, aizaugusi, dažviet dīķa krastā izveidojušies brikšņi ar lūzušiem kokiem un uz visa šī fona iedarbinātā strūklaka, zaudējot savu krāšņumu. Pils rajona iedzīvotāja jautāja, kad tiks sakopta Pils dīķa apkārtne.


Sarunā ar Radio1.lv Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičš sacīja, ka neviens cits kā paši Pils rajona iemītnieki arī piedrazo dīķa apkārtni un to varējuši arī paši sakopt Lielās talkas dienā. Tā kā tas nav izdarīts, tad pašvaldības dienesti, turpinot sakopšanas darbus pilsētā, sakops arī dīķa apkārtni.

Attēlos: Jēkabpils strūklakas un Pils dīķa apkārtne.

Atstājiet komentāru