2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpiliešus priecē košās atraitnītes (FOTO)

Jēkabpiliešus priecē košās atraitnītes (FOTO)

Jēkabpilī jau no aprīļa vidus pilsētas puķudobēs zied krāsainas atraitnītes. Jēkabpils dome šogad viengadīgo puķu stādu iegādei, dobju un piramīdu ierīkošanai un kopšanai vasarā atvēlējusi 24 500 eiro.

“Ik vasaru Vecpilsētas laukumā tika izvietotas piecas un Brīvības ielā pretī domes ēkai - divas puķu piramīdas, šogad būs par trim puķu piramīdām vairāk. Tās izvietosim Brīvības ielā 2j, pie Sporta nama,” informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības ainavu tehniķe Mārīte Breimane.

Viņa informē, ka arī šovasar puķu dobes priecēs Brīvības ielā, Vecpilsētas laukumā, Palejas ielā, Rīgas ielā pie Krustpils kultūras nama un skvērā pie Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Mārīte Breimane norāda, ka ir noslēgts līgums ar SIA”Sedumi” par viengadīgo puķu dobju ierīkošanu un kopšanu, piramīdu sastādīšanu, ieaudzēšanu un kopšanu 2016.gada pavasara- vasaras sezonā. Kopumā Jēkabpils puķu dobēs, piramīdās un iekaramos puķu traukos ziedēs 10 847 viengadīgās puķes.

Foto: Sandra Mikanovska un Lilija Kirilova

Komentāri (0-2/2)

  • viedoklis
    02.07.2018 18:32
    Atrainītes ,bārenītes....,raudāja māte,raudāja meita.....
    Varbūt kādu dobi varēja ar armērijām,heiherām,ibērām,akmeņlauzītēm,arābēm u.c ziemcietēm ar mūžzaļo lapojumu,kad dobe izskatās labi arī pēc ziedēšanas,vēl pa starpām akcentam pavasarī sīkās sīpolpuķītes- muskares,erantes,scillas,sniedzītes u.c.
    Bet tas jau gaumes un gribēšanas jautājums pilsētas daiļdārzniekam.
  • no laukiem
    02.07.2018 18:32
    Nenoliedzami skaisti, bet katru gadu... Jeb tā ir tikai Jēkabpilij raksturīga puķe?

Atstājiet komentāru