2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Lielajā talkā sakopj Jēkabpili!

Lielajā talkā sakopj Jēkabpili!

Lielā Talka norisinās šodien, 23.aprīlī no plkst.9.00-15.00.vienlaicīgi visā Latvijā!

Lai Latvijas simtgadi sagaidītu skaistā, zaļā un tīrā valstī, Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina visus pilsētas iedzīvotājus, pašvaldības iestādes un struktūrvienības, valsts iestādes un uzņēmumus, nevalstiskās organizācijas, garāžu kooperatīvu biedrus piedalīties Lielajā Talkā.

Kur talkot:

  • Lai saglabātu kultūrvēsturisko mantojumu, rūpētos par tīru, zaļu Latviju, Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina talciniekus sakopt Kapeles kapus, kuros atrodas vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļi. Pulcēšanās plkst. 9.00 pie Kapeles kapiem.

  • Čaklas darba rokas nepieciešamās arī dzīvnieku patversmes apkārtnes sakopšanā. Pulcēšanās plkst. 9.00 pie dzīvnieku patversmes Zvaigžņu ielā 1A.

  • Tiks turpināti sakopšanas darbi Meža parkā un pie Radžu ūdenskrātuves. Pulcēšanās vieta plkst. 9.00 Radžu ūdenskrātuves pludmalē pie inspektoru namiņa.

  • Pirmsskolas izglītības iestādes „Zvaigznīte” filiāles ( Jaunā ielā) bērnu vecāki kopā ar bērniem uzlabos, atjaunos, labiekārtos grupiņu spēļu laukumus.

  • Pilsētas centrā esošā dīķa, kas atrodas starp Neretas un Brīvības ielām sakopšana. Pulcēšanās plkst. 9.00 pie dīķa.

  • Daugavas malas, kas atrodas pretī Celtnieku ielas mikrorajonam sakopšana.

Ikviens brīvprātīgais talkotājs var pievienoties kādai no minētajām talkas vietām vai rīkot savu talku kādas sabiedriskas vietas sakopšanai, to reģistrējot mājaslapāhttp://www.talkas.lv. Pēc talkas vietas reģistrācijas jāizvēlas atbildīgā persona, kas attiecīgajā teritorijā organizē talku un nodrošina savus talciniekus ar atkritumu maisiem.

Kur saņemt atkritumu maisus.

Lielās talkas atkritumu maisi šogad ir baltā krāsā ar sarkanu svītru un tos bezmaksas varēs saņemt par reģistrētās talkas vietas atbildīgā persona 21. un 22.aprīlī no plkst.8.00-9.00 Pasta ielā 37A ( pagalmā aiz laikraksta „Brīvā Daugava” no Katoļu ielas). Talkas maisi ir paredzēti plastmasas un citiem atkritumiem, tajos nav jāmet lapas vai zari.

Kur atstāt piepildītos maisus

Talkā pildītos maisus atstāj reģistrētajā talkas vietā, par Talku atbildīgais par to paziņo pašvaldības talkas koordinatoriem.

Ko iesākt ar aizdomīgiem atkritumiem

Ja talkojot tiek ieraudzītas injekciju šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatori, baterijas, kā arī citi bīstami atkritumi- tad tos neaiztikt. Par šādu priekšmetu atrašanās vietu informējiet Talkas atbildīgos.

Kā apģērbties dodoties uz talku

Talkojot noteikti lietot darba cimdus. Lai pasargātu sevi no ādas nobrāzumiem, kas var rasties strādājot, koku un krūmu tuvumā jāvelk garās bikses, krekls vai jaka ar garām piedurknēm. Kājās jāvelk slēgti apavi ar pietiekami cietu (biezu) zoli, lai pēdās neieduras, kāds nepamanīts stikls vai ass priekšmets. Galvā jāliek cepure vai lakats. Šāds apģērbs pasargās arī no ērču kodieniem

Ko ņemt līdzi dodoties uz talku

Dodoties talkot, noteikti līdzi jāņem savi ģimenes locekļi, draugi, radi, darba kolēģi, kaimiņi un, protams, darba prieks.

Lai izvairītos no publisko sabiedrisko vietu piesārņošanas ar saimniecībā nevajadzīgiem lielgabarīta sadzīves atkritumiem (savu laiku nokalpojušām mēbelēm), bet ne būvgružiem, sadzīves atkritumiem un pērnajām lapām, talkas dienā ( 23.aprīlī) pašvaldība pēc saraksta organizēs šo atkritumu izvešanu no privātmājām bez maksas, tāpēc ikvienam privātmājas iedzīvotājam ir iespēja pieteikt šo atkritumu izvešanu līdz 21.aprīlim SIA „Jēkabpils pakalpojumi” dispečerei pa tālruni 65237660.

Atgādinām, ka Jēkabpils pilsētā sadzīves atkritumu, automobiļu riepu, nolietotas elektrotehnikas u.c. izvešanu no privātmājām, garāžu kooperatīviem, iestādēm, organizācijā, uzņēmumiem par samaksu veic SIA „Jēkabpils pakalpojumi” (tālrunis dispečerei 65237660). Pašvaldība iepriekšminētos atkritumus no privātmājām talkas laikā nevedīs, vedīs tikai tos atkritumus, kas savākti no īpašumiem piegulošajām pilsētas teritorijām un salikti īpašajos talkas maisos.

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, kuri talkas laikā vēlēsies sakopt māju apkārtnes, iepriekš jāsazinās ar namu apsaimniekotāju, lai vienotos par veicamajiem darbiem:

SIA „Pils namu pārvalde”- Aivars Gadzāns- 20027315,

SIA „JK Namu pārvalde”- Andreja Pormaļa ielā 39 – 7.kabinetā un Kārļa Skaubīša ielā 20-2.dzīvoklī.

Neskaidrību gadījumā pirms talkas un arī talkas laikā var zvanīt Lielās talkas koordinatoriem:

Iveta Vārna-29275368

Anita Truksne- 26131430

Atstājiet komentāru