2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Aktualitātes Valsts probācijas dienesta Jēkabpils teritoriālajā struktūrvienībā

Aktualitātes Valsts probācijas dienesta Jēkabpils teritoriālajā struktūrvienībā

Marta mēnesis Jēkabpils teritoriālajā struktūrvienībā noritējis aizraujošā un aktīvā gaisotnē. Valsts probācijas dienesta Jēkabpils TSV 8.martā tika organizēts seminārs, kurā piedalījās gan Jēkabpils, gan Daugavpils ieslodzījuma vietu un probācijas dienesta amatpersonas. Tikšanās mērķis bija dalīties pieredzē un pārrunāt kvalitātes rādītājus izvērtēšanas ziņojuma sagatavošanā.


Valsts Probācijas dienests ir noslēdzis starpresoru vienošanos starp ieslodzījuma vietām un Valsts policiju par starpinstitūciju sanāksmju organizēšanu darbā ar dzimumnoziedzniekiem, vardarbīgiem un bīstamiem klientiem. Šīs vienošanās ietvaros 10.martā tika organizēts Zemgales reģiona Starpinstitūciju sadarbības seminārs, kurā piedalījās Zemgales kolēģi gan no policijas iecirkņiem, gan probācijas teritoriālajām struktūrvienībām un cietumiem.


Starpinstitūciju sanāksmes, kā darba formu un efektīvu metodi, Jēkabpils probācijas darbinieki izmanto jau ilgāku laiku. Veiksmīga sadarbība izveidota ar Viesītes novada profesionāļiem (Bāriņtiesu, sociālo dienestu, pašvaldības policiju). Viena no šādām kārtējām sanāksmēm tika organizēta arī 16.martā, kad probācijas darbinieki devās uz Viesītes novada pašvaldību, lai ar vietējiem speciālistiem apspriestu un risinātu probācijas klientu, kuri dzīvo Viesītes novada teritorijā, aktuālās problēmas.


Latvijā no 2015.gada 1.jūlija ir ieviesta elektroniskā uzraudzība – intensīvas kontroles pasākumi, kurus nosaka tiesa, lai ierobežotu notiesātā brīvu pārvietošanos. Lai īstenotu elektronisko uzraudzību, pie notiesātā ķermeņa piestiprina elektronisku ierīci, kas ļauj kontrolēt viņa atrašanos noteiktā vietā un laikā.


Jēkabpils TSV arī īsteno šādus uzraudzības pasākumus, veiksmīgi uzsākta jau viena elektroniskā uzraudzība. Latvijā šobrīd uzraudzībā ar elektroniskajām aprocēm atrodas 25 nosacīti pirmstermiņa atbrīvotās personas.


Valsts Probācijas dienesta Jēkabpils TSV jau saplānojis aktīvi pavadīt aprīli. Mēneša sākumā plānota tikšanās ar skolu sociālajiem pedagogiem, lai pārrunātu vardarbību skolas vidē, informētu par preventīvajiem pasākumiem kādus var piedāvāt Valsts probācijas dienests.


Jēkabpils TSV kolektīvs piedalās jaunu darba metožu īstenošanā un realizēšanā, kā arī sagaidījuši pavasari ar gaišām domām un aktīvi turpina strādāt likuma vārdā.

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils TSV vecākā referente Sintija Klūga- Grode

Atstājiet komentāru