2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Pārrunā situāciju Jēkabpils pilsētā saistībā ar kūlas dedzināšanu

Pārrunā situāciju Jēkabpils pilsētā saistībā ar kūlas dedzināšanu

30. martā Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis tikās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigādes Jēkabpils daļas komandieri Dzintaru Cvilikovski,Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniekuRolandu Bērziņu un Jēkabpils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieku Induli Surkuli, lai pārrunātu situāciju Jēkabpils pilsētā saistībā ar kūlas dedzināšanu.

Tikšanās laikā tika precizētas Jēkabpils pilsētas teritorijas, kurās visbiežāk tiek dedzināta kūla. Tās ir: Madonas, Ledus, Nameja ielu pieguļošās brīvās teritorijas, kā arī Daugavsala. Tāpat izpilddirektoram tika sniegta informācija par dienestu savstarpējo sadarbību kūlas ugunsgrēku novēršanā, personu sodīšanā. Sarunas gaitā tika secināts, ka vairāk uzmanības jāvelta preventīvajam darbam kūlas ugunsgrēku novēršanā.

Kā tika informēts, laika posmā no šī gada 1.marta līdz 29.martam Jēkabpilī ir reģistrēti 32 pērnās zāles degšanas gadījumi. Saprotot to, ka kūla ir radusies tāpēc, ka rudens periodā nekustamais īpašums laicīgi nav nopļauts, Pašvaldības policija 2016.gada vasarā un rudenī pievērsīs pastiprinātu uzmanību zāles nenopļaušanai īpašumos, kuri atrodas Jēkabpils pilsētā. Tāpat, pastiprinot iespējamo kūlas ugunsgrēku uzraudzību, izpilddirektors rosina tuvākajā nākotnē lemt par potenciālo kūlas ugunsgrēku teritoriju novērošanu ar droniem.

Elīna Serkova,

Jēkabpils pilsētas pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-2/2)

  • Juris
    02.07.2018 18:32
    Pēdējais teikums vienkārši iespārda :lol: :lol: :lol:
    Nu kāpēc mums tāds ... izpilddirektors? Ko mēs esam noziegušies?
  • jēkabpilietis
    02.07.2018 18:32
    Kāpēc Valsts policijas un VUGD iecirkņa, depo priekšniekiem jāatskaitās kaut kādam pašvaldības darbiniekam (Gogulim)? Lai atskaitās pašvaldības policists, kas viņiem algas maksā...

Atstājiet komentāru