2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Pasaules Tuberkulozes dienā Jēkabpilī bez maksas varēs veikt pārbaudes

Pasaules Tuberkulozes dienā Jēkabpilī bez maksas varēs veikt pārbaudes

Atzīmējot Pasaules Tuberkulozes dienu, Jēkabpils sociālā dienesta “Zemā sliekšņa centrā” atvērto durvju dienu ietvaros 21., 22., 23. un 24.martā no pulksten 9.00 līdz 17.00 jebkuram interesentam būs iespēja bez maksas un anonīmi veikt HIV eksprestestu, sifilisa, hepatīta B,C eksprestestus un saņemt speciālista konsultācijas, kā arī informatīvos materiālus par jautājumiem, kas saistīti ar tuberkulozi, HIV un citām infekcijas slimībām.

Lai nodrošinātu iespēju pēc iespējas vairāk interesentiem saņemt konsultācijas, vēlams pieteikties telefoniski, zvanot 26823087.

Pasaules Tuberkulozes dienas ietvaros notiks arī jautājumu prezentācija 6. klašu skolēniem Jēkabpils pamatskolā, 2. un 3.vidusskolā, lai paplašinātu skolēnu zināšanas par šo slimību.

Eiropas Slimību profilakses centra dati liecina, ka Latvija 2013.gadā reģistrēto tuberkulozes gadījumu ziņā ieņem trešo vietu Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstu vidū uzreiz aiz Rumānijas un Lietuvas. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati apliecina, ka pozitīva tendence, kura sākusies Latvijā 2002.gadā, joprojām pastāv un saslimstība ar tuberkulozi turpina samazināties. Taču būtiski minēt faktu, ka tuberkuloze vēl aizvien ir bieži sastopama infekcijas slimība Latvijā. Ar tuberkulozi var saslimt ikviens, neatkarīgi no dzimuma, vecuma, izglītības vai ienākumu līmeņa. 2015.gadā Latvijā kopā reģistrēts 621 jauns tuberkulozes gadījums, kas ir par 16gadījumiem mazāk nekā 2014.gadā. Latvijā katru gadu no saslimšanas ar tuberkulozi mirst vidēji 66 cilvēki.

 

Santa Zvirbule, Jēkabpils Sociālā dienesta projektu koordinatore

Atstājiet komentāru