2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Izvērtē Jēkabpils slimnīcas kapelāna amata pretendentus

Izvērtē Jēkabpils slimnīcas kapelāna amata pretendentus

Jēkabpils domes atbildīgie speciālisti sadarbībā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem ir izskatījuši trīs pretendentu kandidatūras uz kapelāna amatu Jēkabpils slimnīcas kapelā.


Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks un Tradicionālo konfesiju komisijas vadītājs Jānis Raščevskis sacīja, ka NVO sektors bija izvietojis paziņojumu, ka aicina pieteikties pretendentus kapelāna amatam. Ir saņemti trīs pieteikumi no mācītāja Kārļa Žola, kas ir rīdzinieks, bet uz Jēkabpili reizi nedēļā brauc mācīt mūzikas skolas bērniem trompetes spēli un nepieciešamības gadījumā būt šeit arī biežāk, no Jēkabpils baptistu draudzes pārstāvja Andra Zvejnieka un no Aizkraukles mediķes, kurai ir arī garīgā semināra izglītība Silvijas Ozoliņas.
Jānis Raščevskis uzsvēra, ka visi trīs kandidāti ir spēcīgi pretendenti kapelāna amatam. Pagaidām notiek izvērtēšana, kā arī vēl nav pieņemts lēmums vai tiks slēgts līgums ar diviem pretendentiem, katru uz pusslodzes vai vienu uz pilnu slodzi. Tāpat arī iespējams, ka šim amatam pieteiksies vēl kāds pretendents. Jānis Raščevskis norādīja, ka saistībā ar šo amatu jāapsver daudzas būtiskas nianses, lai Jēkabpils slimnīcas pacienti saņemtu pēc iespējas pilnvērtīgāku pakalpojumu.


Paredzēts, ka 1.aprīlī varētu notikt pirmais Jēkabpils slimnīcas kapelas darbības uzsākšanas dievkalpojums. Jānis Raščevskis arī sacīja, ka kapelāna algai pašvaldības budžetā ir atvēlēta zināma summa naudas, jo slimnīcas budžetā šādam nolūkam līdzekļu neesot. Tāpat arī viņš cer, ka iespējams arī NVO sektors šai vajadzībai piesaistīs līdzekļus kādā no projektiem.


Jau ziņots, ka 2015.gada 28.decembrī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika atklāta kapela, kas tapusi labdarības akcijā “Pasniedz roku atbalstam! Kopā izveidosim Jēkabpils slimnīcas kapelu!”. Akciju aizsāka Jēkabpils NVO Resursu centrs un tā ir realizējusies, kopīgi šim mērķim pievienojoties gan pašvaldībai, gan daudziem uzņēmējiem, gan arī pateicoties atsaucīgai sabiedrībai. Kā iepriekš uzsvēra akcijas rīkotājas Agita Pleiko un Ligita Upīte, kapela ir reāls atbalsts tiem, kuriem tas nepieciešams. Kapela būs noderīga ne tikai slimnīcas pacientiem, bet arī viņu tuviniekiem, kā arī slimnīcas personālam.

Atstājiet komentāru