2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils Radio1 darbiniekus ēno Ābeļu pamatskolas skolēni (FOTO)(AUDIO)

Jēkabpils Radio1 darbiniekus ēno Ābeļu pamatskolas skolēni (FOTO)(AUDIO)

Šodien visā Latvijā ir Ēnu diena un arī Jēkabpils Radio1 darbiniekus bija pieteikušies ēnot trīs Ābeļu pamatskolas 8. klases skolēni – Jana, Ivars un Laura.

Skolēni iepazinās ar Radio1 studiju, darbiniekiem un viņu darba pienākumiem. Katrs no viņiem uzrakstīja radioziņu un pēc tam visi kopā ar Radio1 dīdžeju Jāni Balodi ziņas ierunāja. Līdz ar to šodien dienas ziņu izlaidumā skanēja Jēkabpils Radio1 ēnu gatavotās ziņas skolēnu izpildījumā. Kopā ar “ēnām” ziņu sgatavoja un ēterā lasīja arī Radio1 praktikante Justīne. Ziņu audioieraksts pievienots šī teksta beigās.

Šogad karjeras izglītības pasākuma skolu jauniešiem "Ēnu diena" populārākās vakances ir radio diktors un programmētājs, informē praktiskās biznesa izglītības biedrībā "Junior Achievement Latvija "(JAL).

Interesi ''ēnot'' radio diktoru izrādījis 361 jaunietis, savukārt programmētāja ''ēnošanai'' saņemti 335 pieteikumi.

Pieprasītas izrādījušās arī tādas profesijas kā gaisa kuģa stjuarts (297), fizioterapeits (274), žurnālists (245), ārsts (243), jurists (197), policijas inspektors (189), mākslinieks (184) un pavārs (180).

Aktīvākie ''ēnu'' devēji šogad atrodami starp valsts pārvaldes, izglītības iestādēm, nevalstiskajām organizācijām un IKT nozares uzņēmumiem. Lielākais "ēnu'' devējs ir Saeima ar 224 vakancēm, bet kā nākamie seko "Swedbank" ar 100 piedāvātām vakancēm, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ar 80 vakancēm un Jelgavas pilsētas pašvaldība ar 65 ''ēnu'' vietām.

 

{play}images/sounds/enu_diena.mp3{/play}

 

Atstājiet komentāru