2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī gripas nav, bet citviet Latvijā varētu sākties gripas epidēmija

Jēkabpilī gripas nav, bet citviet Latvijā varētu sākties gripas epidēmija

Šonedēļ varētu sākties gripas epidēmija, Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemioloģe Raina Nikiforova.  Savukārt Jēkabpilī gripas nav.

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktors Ivars Zvīdris sacīja, ka līdz šim oficiāli nav apstiprinājies neviens gripas gadījums, lai gan aizdomas bijušas un analīzes uz laboratoriju ir sūtītas.

Nikiforova norādīja, ka iepriekšējā nedēļā saslimstībā ar gripu galvaspilsētā ievērojami pieaugusi un visdrīzāk jau šonedēļ var sagaidīt epidēmijas sākumu.

Lai novērstu citu cilvēku inficēšanos vai izvairītos no smagas gripas norises, epidemiologi iesaka sekot līdzi savam veselības stāvoklim un, parādoties pirmajām gripas pazīmēm, doties pie ārsta vai palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu pa telefonu. Svarīgi būtu sekot arī savu bērnu veselības stāvoklim un neļaut saslimušiem bērniem apmeklēt izglītības iestādes.

Gripai atšķirībā no citām elpceļu infekcijām raksturīgs straujš sākums - stipras galvassāpes, drudzis, paaugstināta temperatūra, nespēks, kaulu laušanas sajūta, aizlikts deguns bez iesnām un sauss klepus.

Informācija par gripas vakcināciju un citiem, nespecifiskajiem, gripas profilakses līdzekļiem pieejama SPKC mājaslapā "www.spkc.gov.lv/gripa/".

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru