2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilieši dodas uz barikāžu atceres pasākumu Zaķusalā (FOTO)

Jēkabpilieši dodas uz barikāžu atceres pasākumu Zaķusalā (FOTO)

Šodien 60 jēkabpiliešu – skolēni, jaunsargi, zemesargi, barikāžu dalībnieki un citi interesenti - devās uz 1991.gada Barikāžu atceres pasākumu Rīgā, Zaķusalā. Braucienu organizēja barikāžu dalībnieks Jānis Lācis, braucienu apmaksāja Jēkabpils pilsētas pašvaldība, piešķirot 300 eiro autobusa nomai.

Jānis Lācis Radio1.lv pastāstīja, ka uz pasākumu Zaķusalā daudzi jēkabpilieši dodas arī privāti ar saviem transporta līdzekļiem, to vidū arī Jēkabpils 56.zemessardzes kājinieku bataljona komandieris Vents Kodors. Ar viņu kopā arī vairāki zemessargi. Tāpat arī zināms, ka ar autobusu uz 1991.gada Barikāžu atceres pasākumu Zaķusalā dodas arī Jēkabpils novada iedzīvotāji. Jānis Lācis sacīja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas pasākumā Zaķusalā šovakar piedalīsies aptuveni 200 Jēkabpils pilsētas un novadu iedzīvotāji.

Pieminot 1991.gada barikāžu laiku, šodien Zaķusalā notiks barikāžu rekonstrukcijas spēle un pēc tās tiks iedegts atceres ugunskurs.

Jau ziņots, ka , 1991.gada 13.janvāra vakarā Rīgā sāka celt barikādes, lai aizsargātu Augstākās padomes ēku, televīziju, Daugavas tiltus un citus stratēģiski svarīgus objektus. Jēkabpiliešu uzdevums bija sargāt barikādes Zaķusalā, lai nepieļautu Latvijas televīzijas torņa ieņemšanu, ko viņi arī godam paveica.

Atstājiet komentāru