2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jānis Hauka: Soliņi sētniekiem nav jātīra, tomēr es lūgšu to darīt (FOTO)

Jānis Hauka: Soliņi sētniekiem nav jātīra, tomēr es lūgšu to darīt (FOTO)

Vairāki jēkabpilieši, sazinoties ar portālu Radio1.lv, vēlējās noskaidrot vai sētniekiem ziemā ir jātīra skvērā un parkā arī soliņi vai tikai ietve, jo, piemēram, Vecpilsētas lukumā skvērā iepretim Tautas namam soliņi ir ar sniega kārtu, lai gan ietve visapkārt ir notīrīta.

 

Aculiecinieki informē, ka arī ziemā cilvēkiem ir vēlme īsu brīdi atpūsties uz soliņiem vai nolikt uz tiem iepirkumu somas, lai atpūtinātu rokas. Tāpēc uz vairākiem soliņiem sniegu ir norausuši iedzīvotāji, lai varētu apsēties vai nolikt somu.

 

Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis skaidroja, ka sētnieka uzdevums ir tīrīt ietvi. Turklāt diezin vai ziemā atradīsies kāds, kas spelgonī vēlas pasēdēt uz soliņiem. Tīrīt vai netīrīt soliņus tas esot sētnieku ziņā.

 

Arī SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktors Jānis Hauka apstiprināja, ka saskaņā ar darba specifiku un uzdevumiem sētniekiem soliņi nav jātīra. Tomēr būtu tikai loģiski, ja laiku pa laikam pēc lielākas snigšnas, sētnieki tos notīrītu no sniega, piebilda Hauka. Tāpēc viņš lūgs sētniekus laiku pa laikam notīrīt no sniega arī soliņus gan skvērā pie tautas nama, gan Kena parkā.

 

Jau ziņots,ka Jēkabpilī strādā astoņi SIA “Jēkabpils pakalpojumi” sētnieki, kas rūpējas par skvēru un parku uzkopšana. Šajās teritorijās sniegu tīra arī ar mazo sniega tīrīšanas tehniku.

 

Foto: Visit Jēkabpils/facebook.com un Sandra Mikanovska

Atstājiet komentāru