2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpilī ielas tiek tīrītas un kaisītas jau no pulksten pieciem rītā

Jēkabpilī ielas tiek tīrītas un kaisītas jau no pulksten pieciem rītā

Jēkabpilī šorīt sniega tīrīšanas un kaisīšanas tehnika pilsētas ielās strādāja no pulksten pieciem rītā. SIA “Jēkabpils pakalpojumi” direktors Jānis Hauka sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka šobrīd jau pilsētas galvenās ielas un ielas, kurās kursē satiksmes autobusi ir notīrītas.

 

Patlaban vairākas tehnikas vienības gatavojas izbraukt ielās, lai kaisītu ar smilts maisījumu, jo sāls šobrīd neesot efektīvs. Mazās ielas nolemts no sniega netīrīt, jo tas neesot tik dziļš, lai ieliņas kļūtu neizbraucamas. Savukārt ietvju tīrīšanā pilsētā strādā septiņi sētnieki un mazās tehnikas vienības.

 

Jau ziņots, ka SIA “Jēkabpils pakalpojumi” ir no pašvaldības iedots ielu saraksts, kuras jātīra un jākaisa obligāti, savukārt mazās pilsētas ieliņas tiks tīrītas pēc vajadzības, proti, pašvaldības atsevišķa pieprasījuma. Ja ziemā būs īpaši dziļš sniegs, ir noslēgti līgumi ar vietējiem uzņēmējiem, kuru traktortehnika palīdzēs sniega tīrīšanā.

 

Pilsētas ielās sētnieku darbam ir izvietotas kastes jeb konteineri ar smiltssāls maisījumu ietvju kaisīšanai. Arī iedzīvotāji, tīrot sniegu pie savām mājām var ņemt smiltssāli no šīm kastēm ietvju kaisīšanai. Uzņēmuma SIA “Jēkabpils pakalpojumi” mājaslapā ir publicēts saraksts un karte, kur atrodas šie smiltssāls konteineri. Patlaban SIA “Jēkabpils pakalpojumi” strādā septiņi sētnieki.

 

Ielu un ietvju uzturēšanai ziemas sezonā SIA “Jēkabpils pakalpojumi” darbam ir gatavas astoņas tehnikas vienības. Viena iegādāta nesen, pagājušā gada nogalē. Tas ir traktors “CASE”, kas aprīkots ar divdaļīgu sniega lāpstu un 2 m3 apjoma smilts-sāls kaisītāju. Iepirkumu uzvarēja un traktoru piegādāja SIA "Dotnuvos projektai". Traktora cena 61 tūkstotis 836 eiro.

 

Saistīta ziņa:  Jēkabpils dienesti ir gatavi ziemas sezonai (FOTO)

Komentāri (0-2/2)

  • is
    02.07.2018 18:28
    Tieši tāpēc i notika lielāka daļa autoavāriju pēdējās dienas, jo kaisa tik tad,kad jau ne vienu vien vāģi jāvelk no gravja..
  • Janina
    02.07.2018 18:28
    Pilnīga muļķības es no pulkstens 8 no rita lidz pulk. 12 dienā biju pie stures un pisētu izbraukāju vairāk kā 15 reizes visas ielas. saka darboties kaisitajs kkados 9 tikai un to tikai kasija

Atstājiet komentāru