2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Ziemassvētku noformējums pilsētā kļūst arvien krāšņāks

Ziemassvētku noformējums pilsētā kļūst arvien krāšņāks

Jēkabpils pilsētas pašvaldības vides māksliniece Sanda Mālniece informē, ka šogad pilsētas rotāšanai, sagaidot ziemas saulgriežus un gadu miju, tika atvēlēta lielāka rocība nekā citus gadus. Tāpēc šogad pilsēta mirdz ievērojami krāšņāk.

Kā pirmās svētku rotas Kena parka koku zaros tika iedegtas krāsainas “gaismas bumbas”, kuras šogad tika restaurētas. Savukārt Brīvības un Vienības ielu satiksmes aplī tika uzstādīti jauni “sniega bumbu” dekori. Vecpilsētas laukumā pie Jēkabpils simbola – lūša skulptūras tika uzstādīta jauna gaismas instalācija Ziemassvētku noskaņas radīšanai, bet uz apgaismes stabiem pilsētas ielās kopumā izvietoti vairāk nekā simts Ziemassvētku dekori.

Pilsētas galvenā egle tika noskatīta Viesītes meža iecirknī. Egle ir augusi četrdesmit vienu gadu un sasniegusi piecpadsmit metru augstumu. To rotā tradicionālie Ziemassvētku dekori – krāsainas bumbas un lampiņu virtenes.

Pilsētas izrotāšana veikta sadarbībā ar SIA ”Jēkabpils pakalpojumi”, SIA “ENC Latvija”, SIA “AM noma”, SIA “UNITED WORKSHOP” un SIA ”Attīstības Partneri”.

Īpašu paldies Jēkabpils pilsētas pašvaldība vēlas izteikt SIA “Hansa Flex Hidraulika”, kas finansiāli atbalstīja sešus metrus augstas konstruktīvas Ziemassvētku eglītes uzstādīšanu pilsētā Rīgas un Madonas ielu transporta kustības aplī.

Atgādinām, ka Jēkabpils pilsētas dome izsludinājusi konkursu par Ziemassvētku tematikai atbilstošu noformējumu Jēkabpils pilsētā, aicinot iedzīvotājus un uzņēmējus iesaistīties svētku noformējuma veidošanā ēkām un to teritorijām. Konkurss turpināsies līdz šī gada 30.decembrim.

Vērtēts tiks šādās kategorijās: fiziskās personas un juridiskās personas. Konkursā netiks vērtēti Jēkabpils pilsētas pašvaldības iestāžu svētku noformējumi. Konkursa vērtēšanas komisija: komisijas priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, komisijas locekļi: Sanda Mālniece, Margita Liepiņa, Inese Zone un Rūdolfs Studāns. Skaistāko noformējumu autori saņems balvas: 1.vietai 100 euro; 2.vietai 75 euro; 3.vietai 50 euro; kā arī divas veicināšanas balvas 50 euro apmērā.

Konkursa laikā vērtēšanas komisija Ziemassvētku tematikas noformējumu vērtēs pēc pieteikumu saņemšanas dalībai konkursā vai pēc savas iniciatīvas. Pieteikumus var pieteikt personīgi Jēkabpils pilsētas pašvaldībā (Brīvības ielā 120) vai zvanot uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni t. 80205008 vai rakstot pieteikumus elektroniski, epasts: vpa@jekabpils.lv.

Pieteikumus var ierosināt arī pašvaldības sociālajos tīklos:

www.twitter.com/JekabpilsLV

www.facebook.com/VisitJekabpils

www.draugiem.lv/VisitJekabpils

Informāciju sagatavoja:
Jēkabpils pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Komentāri (0-3/3)

  • Nopietna
    02.07.2018 18:28
    Kas kuram.Braucot caur pilsetu nekadu svetku noskanu tas nerada.Man pagalms labak izskatas :)
  • !!!!
    02.07.2018 18:28
    Nevajag salīdzināt,priecājies par to kas ir,nevis kā nav.
  • Nopietna
    02.07.2018 18:28
    Salidzinot ar citam pilsetam mums ar noformejumu ir pati nabadzigaka.Ja vel Jekabpuls puse vismaz kaut kas ir,tad Krustpuls puse vispar neka.

Atstājiet komentāru