2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Žēlsirdības gads tiks svinēts arī Jēkabpilī

Žēlsirdības gads tiks svinēts arī Jēkabpilī

Sagaidot pāvesta Franciska izsludināto ārpuskārtas Jubilejas gadu, Latvijas Bīskapu konference ir publicējusi dekrētu par Žēlsirdības gada svinēšanu Latvijas diecēzēs. Dekrētā bīskapi atgādina, ka Dieva žēlsirdības gads sāksies šī gada 8. decembrī, Vissvētākās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas svētkos, un noslēgsies 2016. gada 20. novembrī, Jēzus Kristus, vispasaules Karaļa svētkos.


Bīskapi tāpat uzsver, ka vieni no Žēlsirdības gada garīgajiem augļiem ir atlaidas, kurās atklājas Dieva Tēva žēlsirdība. Atlaidas – daļēja vai pilnīga laicīgā soda atlaišana Dieva priekšā par grēkiem, kuru vaina ir jau izdzēsta.


Atbildot Svētā tēva aicinājumam, Latvijas Bīskapu konference ir izveidojusi sarakstu ar Latvijas katoļu dievnamiem, kuros Adventa trešajā svētdienā, 13. decembrī, tiks atvērtas Žēlsirdības gada durvis un visa gada laikā varēs saņemt pilnas atlaidas no laicīgā soda par grēkiem sev vai mirušajiem. Šajā sarakstā Latvijas Bīskapu konference iekļāva arī Jēkabpils V.J. Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcu.


Pilnu atlaidu iegūšanai būs nepieciešams doties svētceļojumā pie Svētajām durvīm, kas atvērtas katrā katedrālē un diecēzes bīskapa noteiktās baznīcās par zīmi dziļai vēlmei patiesi atgriezties, kā arī jādodas pie grēksūdzes, jāpiedalās Svētajā Misē, pieņemot Svēto Komūniju, jālūdzas Svētā tēva nodomā, lūgšanu “Tēvs mūsu” un “Es ticu”, kā arī jāpārdomā Dieva žēlsirdība.


Latvijas Bīskapu konference Žēlsirdības jubilejas gadā Latvijas priesteriem un ticīgajiem vēl bagātīgas Dieva žēlastības.


Jēkabpils V.J. Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcā Žēlsirdības gada durvis tiks atvērtas 13. decembrī plkst. 11:00.


Jāatzīmē, ka Jēkabpils V.J. Marijas dzimšanas Romas katoļu draudze 2016. g. 11. septembrī svinēs atjaunotās baznīcas 150 gadu jubileju. Pirmā Romas katoļu baznīca Jēkabpilī tika uzcelta laika periodā no 1670. līdz 1675. gadam.

 

Jēkabpils V.J. Marijas dzimšanas Romas katoļu baznīcas
Priesteris Viktors Silčonoks

Atstājiet komentāru