2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Divi Latvijas pilsonības pretendenti nodod svinīgo solījumu (FOTO)

Divi Latvijas pilsonības pretendenti nodod svinīgo solījumu (FOTO)

Trešdien, 2.decembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā svinīgā ceremonijā solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva divi Latvijas Republikas pilsonības pretendenti, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas Jaunatnes lietu speciāliste Lāsma Skļarska.

 

Ceremonijā pretendentus sveica Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne, vēlot jaunajiem pilsoņiem labu ceļavēju turpmākajā dzīvē un būt lepniem par iegūto pilsonību. Diāna Lazdāne pastāstīja, ka šogad PMLP Jēkabpils nodaļa līdz decembrim bija saņēmusi 19 pieteikumus no nepilsoņiem par vēlmi naturalizēties pilsonības kārtībā. Tas ir vairāk nekā pērn, 2014.gadā kopumā bija saņemti 14 pieteikumi.

 

Ceremonijā pretendentus uzrunāja arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos Jānis Raščevskis, uzsverot prieku par katru jaunu Latvijas pilsoni, viņu uzdrīkstēšanos un vēlēja turpmāku ieceru izdošanos.

 

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā, nevis tikai jāparaksta. Svinīgo ceremoniju rīkoja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Jēkabpils nodaļas darbinieki.

 

Attēlos: Pasākuma dalībnieki pēc jauno pilsoņu svinīgā solījuma par uzticību Latvijai nodošanas.

Diāna Lazdāne.

Jānis Raščevskis.

Foto: Jānis Lācis

 

diana lazdane

janis rashchevskis

 

Atstājiet komentāru