2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Brīdina par sestdien gaidāmiem satiksmes ierobežojumiem Jēkabpils apkārtnē

Brīdina par sestdien gaidāmiem satiksmes ierobežojumiem Jēkabpils apkārtnē

Rīt, 17.oktobrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris vairākām bruņoto spēku vienībām dos mācību uzdevumu veikt kritiskās infrastruktūras objektu aizsardzību, informē AM Militāri publisko attiecību departamenta.

 

Grīvas lidlauka un Pļaviņu hidroelektrostacijas aizsardzībai, kā arī citu uzdevumu veikšanai tiks aktivizēts 2.Zemessardzes novada štābs un vienības.

 

Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus to pastāvīgajiem izvietojumiem, kā arī jāveic mācību uzdevums.

 

Šādu mācību mērķis ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

 

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem, jo īpaši Kārsavas, Ludzas, Dagdas, Krāslavas, Daudzevas un Jēkabpils apkārtnē.

 

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Atstājiet komentāru