2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Agrobiznesa koledžu apmaklē kolēģi no Vācijas

Jēkabpils Agrobiznesa koledžu apmaklē kolēģi no Vācijas

Šonedēļ no 29.septembra līdz 1.oktobrim projekta Erasmus+ ietvaros Jēkabpils Agrobiznesa koledžā viesojās Profesionālās izglītības skolas Anhalt-Bitterfeld Vācijā vadība un administrācija.

30. septembrī Jēkabpils Agrobiznesa koledžā notika tikšanās, kurā kopā ar koledžas vadību un administrāciju, viesiem no Vācijas, piedalījās arī pašvaldības Izglītītbas nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa, kā arī Zemales plānošanas reģiona pārstāvis Edgars Paulovičs.

Tikšanās laikā viesi tika iepazīstināti ar svarīgāko informāciju un faktiem par Jēkabpili, izglītības sistēmu, kā arī informāciju par Zemgales plānošanas reģonu. Abas izglītības iestādes prezentēja savu darbību, izglītības programmas un galvenās aktivitātes.

Galvenais tikšanās mērķis bija pārrunāt turpmākās sadarbības iespējas projekta Erasmus+ ietvaros. Tika panākta vienošanās, ka 2016.gada pavasarī uz Jēkabpili, kā arī Zemgales reģionu notiks Anhalt-Bitterfeld skolas lektoru mobiltāte, kuras laikā lekori apmeklēs uzņēmumus, lai iepazīstinātu un parādītu, cik veiksmīga ir duālā izglītība, kad audzēkņi sāk strādāt uzņēumos jau no 1. mācību gada un viņiem uzņēmējs maksā algu. 2017.gadā plānots uzņemt arī audzēkņus un nodrošināt viņiem 2 nedēļu mācību praksi mūsu uzņēmumos. Reizē ar audzēkņiem pieredzes apmaiņā vērot prakses norisi brauks arī lektori. Nākošajā Erasmus+ projektu konkursā arī Jēkabpils Agrobiznesa koledža plānos lektoru pieredzes apmaiņas mobiliāti kā arī audzēkņu mācību praksi sadarbībā ar Anhalt-Btterfeld skolu.

Āprus koloedžas apmeklējuma viesi apmeklēja dažadus Jēkabpils tūrisma un kultūras objektus, uzņēmējdarbības vidi klātienē iepazina uzņēmumā SIA “Ar Gaumi”, nelielu ieskatu Latvijas vēsturē un tradīcijās ieguva apmeklējot Latgales mākslas un amtniecības centru un Līvānu stikla muzeju.

Pavasarī arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas administrācija dosies vizītē uz Vāciju, lai iepazītos ar viņu izglītības iestādi un programmām.

Atstājiet komentāru