2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Radžu ūdenskrātuvē plāno veidot atrakciju “Ūdens katapulta” (VIDEO)

Radžu ūdenskrātuvē plāno veidot atrakciju “Ūdens katapulta” (VIDEO)

Ceturtdien, 25. februārī, norisinājās Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēde, kurā, kā viens no pēdējiem darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem, tika skatīts iesniegums par ūdens atrakcijas izveidi Jēkabpils Radžu ūdenskrātuvē.


“Tā būtu lieliska iespēja gan jauniešiem, gan viņu ģimenēm izbaudīt jaunas un vēl nebijušas ūdens atrakcijas,” prezentācijā stāsta viens no idejas iniciatoriem Aleksandrs Gargažins. Puiši norāda, ka šāda veida atrakcija, “Ūdens katapulta”, būtu ne tikai laba iespēja baudīt vasaras atpūtu vēl nebijušā veidā, bet arī lielisks veids kā piesaistīt tūristus. Aleksandrs skaidro, ka Jēkabpils būtu pirmā vieta Latvijā un 2.vietā Baltijā (Lietuvā jau esot), kur kas tāds izveidots.

Aleksandrs Gargažins (20) un Linārs Strautiņš (21) ir jēkabpilieši un ideja par šāda veida atrakciju jauniešiem esot bijusi jau kādu laiku, bet tikai šogad ir izlēmuši pie tā pievērsties nopietni. “Ideja jau sen bija, ieminējos Aleksandram un tā sākām bīdīt, “ stāsta Linārs “Mūsu ideju atbalsta un palīdz daudz labu cilvēku!”

Atrakcijas mērķis, kā idejas autori norāda prezentācijā, ir mudināt iedzīvotājus uz veselīgu dzīvesveidu, nodrošināt fiziskās aktivitātes jauniešiem un labiekārtot Radžu ūdenskrātuvi. “Vienmēr esam gribējuši attīstīt mūsu dzimto pilsētu,” atzīst Aleksandrs.

Ūdens katapultu plānots veidot Radžu ūdenskrātuvē, blakus veikparkam, jo vasaras sezonā “Zilā karoga” pludmalē ir vislielākais cilvēku skaits. Kā arī tiek norādīts, ka plānotajā vietā ir vispiemērotākais ūdens dziļums šāda veida atrakcijām.

karte

Aleksandrs informē, ka katrs atrakcijas izmantotājs pirms lēciena parakstīsies par drošības noteikumu ievērošanu un par atbildības uzņemšanos par savu veselības drošību. Apmeklētājiem plānots arī izsniegt drošības vesti un ķiveri, kas mazinātu iespējamo traumu rašanos.


Iespējamās atrakcijas veidošanas izmaksas puiši nevēlās atklāt: “Daudz stāstīt nevaram, konkrētus ciparus netaisāmies nevienam saukt, tas lai paliek pie mums.” Lai gan prezentācijā tiek minēts, ka torņa celšana atrakcijas vajadzībām vien, varot izmaksāt aptuveni 4000 eiro. Katapultas veidošanai finansiālie līdzekļi no pašvaldības netika prasīti. “Mēs ceram uz finansējumu no Eiropas fondiem,” atzīst Linārs.


Uz jautājumu, cik tad varētu maksāt šādas atrakcijas apmeklēšana Jēkabpils iedzīvotājiem, ideju autori atbild, ka iespējamā cena par vienu lēcienu ar ūdens katapultu varētu būt 2,50 eiro.


Atrakcijas izveidi komiteja apstiprināja, piekodinot, ka nopietni ir jādomā par drošības pasākumiem.


“Ja viss izdosies kā plānots,” smaidot sola Aleksandrs “ tad atrakcija tiks atklāta jau šovasar” .

Komentāri (0-4/4)

  • Artis
    02.07.2018 18:32
    Viens lēciens 2.50?? Nav par biezu??
    Saprotu 1Eiro vēl pieļaujami, bet nejau 2,50!! :O
  • yyyy
    02.07.2018 18:32
    2.50 par reizi par neko, 2.50 10 lecieni :D tas viss taka nemaksa dargi ipasi pats puslis :D galvenais jaubiznes :D
  • Ivo
    02.07.2018 18:32
    Lieliska ideja! lai izdodas!!!!
  • marciks
    02.07.2018 18:32
    Ideja super lai izdodas,gaidisim ar nepacietibu ::)

Atstājiet komentāru