2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Noderīgo padomu skoliņā šoreiz par lasīšanas ietekmi bērna attīstībā un bibliotēku piedāvātajiem pakalpojumiem ģimenēm

Noderīgo padomu skoliņā šoreiz par lasīšanas ietekmi bērna attīstībā un bibliotēku piedāvātajiem pakalpojumiem ģimenēm

Atceroties savu bērnību, noteikti daudzi no mums var teikt, ka grāmatas bija vesela pasaule, kurā nozust un ceļot, nejūtot laiku. Pasakas, stāsti, teikas un dzejoļi, bez tā visa bērnība nebūtu bijusi īsta.  Atdzīvinot šīs jaukās sajūtas un emocijas, vēlamies, lai arī mūsu bērni lasītu, lai arī viņi piedzīvotu iespēju sajust visbrīnumainākos stāstus, kuri slēpjas grāmatu lappusēs. Grāmatu lasīšana ir veids, kā varam palīdzēt bērnam attīstīt valodu. Patiesībā, arī mēs – pieaugušie, šādā veidā bagātinām savu vārdu krājumu, jo ikdienas sarunvaloda nav tik krāšņa un bagāta kā literārā.

Lai veicinātu izpratni par lasīšanas pozitīvo ietekmi un rosinātu iedzīvotāju vēlmi lasīt jau agrīnā vecumā, Iekļaujošas izglītības atbalsta centra Noderīgo padomu skoliņā 30. septembrī plkst. 16.00 aicinām vecākus uz tikšanos ar Jēkabpils Galvenās bibliotēkas speciālistiem. Būs iespēja uzzināt par bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem ģimenēm, lasīšanu veicinošiem pasākumiem, bērnu grāmatu topu vecāku bērnībā un pašreiz lasītākajām.

Iepriekšēja pieteikšanās uz nodarbību līdz 29.septembrim pa tālruni 20371529 vai rakstot uz e-pastu: dace.laizane@jekabpils.lv .

Uz tikšanos Jēkabpils pilsētas pašvaldības Iekļaujošas izglītības atbalsta centrā -Draudzības alejā 26 .

Informāciju sagatavoja:

D.Laizāne, Iekļaujošas izglītības atbalsta centra

Izglītības darba speciāliste

I.Gureviča, Jēkabpils Galvenās bibliotēkas

Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja

Atstājiet komentāru