2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils pilsētas pašvaldība Krustpils kultūras namā uzņem vilciena Rīga- Maskava pasažierus

Jēkabpils pilsētas pašvaldība Krustpils kultūras namā uzņem vilciena Rīga- Maskava pasažierus

Jēkabpils pilsētas pašvaldība 20. septembra vakarā, reaģējot uz informāciju par vilcienā Rīga-Maskava ievietotu spridzekli, Krustpils kultūras namā uzņēma vilciena pasažierus.

Kā atzīst Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs: “Šī ārkārtas situācija izveidojās Jēkabpils pilsētas teritorijā. Mūsu pienākums bija reaģēt, sniedzot iespējamo atbalstu, ko mēs arī izdarījām. Tā bija vienkārši cilvēciska attieksme pret vilciena pasažieriem, kuri nonākuši ārkārtas situācijā. Paldies visiem, kuri iesaistījās palīdzības sniegšanā- SIA “Jēkabpils Autobusu parks” darbiniekiem, kafejnīcas “Krustpils Ceļavējš” darbiniekiem, Krustpils kultūras nama administrācijai.”

Lai vilciena pasažieriem nebūtu jāstāv aukstumā Krustpils dzelzceļa stacijā, Jēkabpils pilsētas pašvaldība organizēja trīs autobusus, kuri pasažierus nogādāja Krustpils kultūras namā. Tur pasažieri tika cienāti ar siltu tēju, viņus ar muzikāliem priekšnesumiem uzmundrināja trīs pasažieres.

Sociālajā vietnē Twitter savu viedokli paudusi arī pasažieru vilciena Rīga- Maskava pasažiere Linda Matisone ( @LindaMatisone): “Fantastiska evakuēto pasažieru uznemšana Krustpils Kultūras namā. Jēkabpils mērs ierodas ar uzrunu. Paldies visiem jaukajiem krustpiliešiem!” Vēl pēc stundas savā profilā Linda Matisone raksta: “Žēl, ka brīdis Krustpils Kultūras namā bija tik īss. Koncerts bija lielisks- trīs vilciena pasažieres spēlēja vijoli un klavieres. Skaisti!”

Vakar, 20.septembra vakarā, ap plkst.19.30 Jēkabpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pasažieru vilcienā Rīga-Maskava atrodas sprādzienbīstams priekšmets. Policija nekavējoties sāka pasažieru evakuāciju, tika norobežots perimetrs. Ap plkst.23 vilciena pārmeklēšana tika pabeigta - sprādzienbīstami priekšmeti tajā netika atrasti. Pasažieri ar autobusiem tika nogādāti atpakaļ uz vilcienu un varēja turpināt ceļu, informēja ziņu aģentūra LETA.

Atstājiet komentāru